Συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου εργαζόμενων στο δήμο.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε συνάντηση, που έγινε στις 9/7/2018, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζόμενων στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση,  Θανάσης Φωτόπουλος είχε συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου. 
 

  • Οι ιδιωτικοποιήσεις , μέσω της μεθοδευμένης υποστελέχωσης και απαξίωσης  των υπηρεσιών, 
  • Η αντίθεση των εργαζόμενων στη νέα αξιολόγηση, στο νέο ΟΕΥ , που έχει αναλάβει να καταρτίσει ιδιωτική εταιρεία, 
  • Οι σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας  της υγείας και ασφάλειας στην εργασία, η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση, που επικρατεί στο αμαξοστάσιο, 
  • Τα προβλήματα των εργαζόμενων στο Νομικό Πρόσωπο ΟΚΟΙΠΑΔΑ και η ομηρία των εργαζόμενων στο Βοήθεια στο σπίτι , 
  • Οι ελλείψεις στην σωστή συντήρηση του στόλου των οχημάτων του δήμου και άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν , επιβεβαιώνουν την κακή, όσο και επικίνδυνη κατάσταση, που επικρατεί στους χώρους εργασίας.


Από την πλευρά του ο Θ. Φωτόπουλος κατάγγειλε τις αντεργατικές πολιτικές, που από κοινού εφαρμόζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δημοτική αρχή  Πατούλη, υπενθύμισε τη στήριξη του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων, την ανάγκη να οργανωθεί η διεκδίκηση άμεσων μέτρων από κοινού με τα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Προϋπόθεση για την οριστική λύση του ζητήματος είναι ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης σε όφελος του λαού.
Για να υπάρξει ουσιαστική, μόνιμη και φιλολαϊκή λύση είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν και οξύνουν το σύνολο των σημερινών προβλημάτων, σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούν να διαμορφωθούν στέρεες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, αυτών που δημιουργούν τον κοινωνικό πλούτο.