Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΗ κερδοφορία του επενδυτή ,η μόνη αγωνία της δημοτικής αρχής για τη πλ. Ευτέρπης.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 26/6/2018 , η διοίκηση Πατούλη έφερε προς ψήφιση θέμα με τον παραπλανητικό τίτλο «Τροποποίηση σχεδίου σε ιδιοκτησία του Δήμου εντός του Ο.Τ. 88 και σε κοινόχρηστο χώρο μπροστά από τον σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου». Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη «Διαμόρφωση της Πλατείας Ευτέρπης», που σήμερα αποτελεί την οροφή του πολυώροφου ιδιωτικού πάρκιν για την κατασκευή του οποίου έκανε ό,τι μπορούσε ο κ. Πατούλης.
Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι αναδείξαμε, για ακόμη μία φορά, την ευθύνη της δημοτικής αρχής, περιφέρειας και κυβέρνησης , που για τέτοιου είδους έργα βιτρίνας εκταμιεύουν με ταχύτητα χρήματα. Στην προκείμενη περίπτωση 400.000 ευρώ προτίθεται να διαθέσει ο δήμος και μάλιστα για έργα διαμόρφωσης ενός χώρου, της ταράτσας του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, το κόστος των οποίων πρέπει να επιβαρύνει την εταιρεία, που θα τον εκμεταλλεύεται για τριάντα τουλάχιστον χρόνια.
Αντίθετα λεφτά δεν υπάρχουν όταν πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης της πόλης μας, για ανέγερση σχολικών κτηρίων , παιδικών σταθμών και για άλλα έργα πραγματικά χρήσιμα για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.
Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε τονίσει από την αρχή την αντίθεσή μας στο υπόγειο γκαράζ , που οδήγησε σε σοβαρά προβλήματα τους επαγγελματίες  του κέντρου, άλλους να κλείσουν τα μαγαζιά τους και άλλους να μεταφέρουν αλλού τις δραστηριότητές τους. Με πρωτοβουλία, άλλωστε, της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2016 πάρθηκε απόφαση για απαλλαγή από τα  δημοτικά τέλη των επαγγελματιών που έχουν κατάστημα στην περιοχή του έργου για όσο χρόνο διαρκέσουν οι σχετικές εργασίες.
 Από την πρώτη, επίσης, στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για την δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης με σύμβαση παραχώρησης για 30 και βάλε χρόνια σε ιδιώτη έναντι πινακίου φακής , είχαμε τονίσει ότι θα επιδεινώσει το  κυκλοφοριακό της υπόψη περιοχής και τη ρύπανση του αέρα με αμφισβητούμενη τη συμβολή του στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου, όπως επαγγέλλονταν η δημοτική Αρχή.
Η θέση, τότε,  του κ. Πατούλη ότι "…το έργο θα φέρει  ανάπτυξη στο εμπορικό κέντρο" και ότι «θα αλλάξει την όψη της υπέργειας πολυσύχναστης πλατείας κατασκευάζοντας μια «έξυπμη» και φιλική προς κάθε επισκέπτη πλατεία..» διαψεύστηκαν πριν ακόμη λειτουργήσει το έργο. Ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε τώρα, προσπαθώντας να απαντήσει στην τοποθέτησή μας στο συμβούλιο, ότι αφετηρία του για την επιχειρούμενη αλλαγή χρήσης και την κατασκευή κτηρίου σε  κοινόχρηστο χώρο πάνω στην οροφή του υπόγειου πάρκιν είναι πως θα καλυφθούν καλύτερα οι ανάγκες του επενδυτή.
Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να καταγραφεί η προσωπική ευθύνη του κάθε αιρετού, με αποτέλεσμα να μη περάσει η εισήγηση της δημοτικής αρχής. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα συνεχίσει ο κ. Πατούλης την προσπάθεια να εξυπηρετήσει την κερδοφορία του επενδυτή. Αλλά και σε αυτή την προσπάθειά του θα μας βρει απέναντι, και όχι μόνο εμάς.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λ.Σ.
Θανάσης Φωτόπουλος
Μαρία Καρλατήρα