Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΝα σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε εργατικά - λαϊκά σπίτια.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΑΡΟΥΣΙ ΙΟΥΝΗΣ 2017

Η λαϊκή οικογένεια βιώνει καθημερινά την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας στις ίδιες ράγες των πολιτικών που εφάρμοσαν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις.
Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διασφαλίζει την υψηλή κερδοφορία των τραπεζών και των μεγαλομετόχων τους, ενισχύοντάς τους με άφθονο κρατικό χρήμα, όπως έγινε στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης από τα δάνεια της Ευρωζώνης, προχωράει σε πλειστηριασμό της λαϊκής κατοικίας.
Την Τετάρτη 28/6/2017 στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου γίνεται ο πρώτος πλειστηριασμός κατοικίας λαϊκής οικογένειας της πόλης μας. Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι ζητήσαμε στο συμβούλιο της 27/6 να παρέμβει η δημοτική αρχή και να αποτρέψει αυτή την διαδικασία. Παράλληλα θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε τα κοράκια να πάρουν τα σπίτια μας.
Έχοντας ως γνώμονα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, έχουμε επιλέξει όχθη. Αυτό που χρειάζεται είναι ο λαός μας να βγει στο προσκήνιο και να έρθει σε συνολική ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.
Με βάση τα παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει θέση, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των Λαϊκών Επιτροπών, που αγωνίζονται:
- Να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία.
- Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε εργατικά - λαϊκά σπίτια.
- Να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι.
- Να μην πραγματοποιηθεί καμία πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης από τράπεζες και δημόσιο σε βάρος των ανέργων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων.
- Να καταργηθεί τώρα από την κυβέρνηση το αντιδραστικό και αντιλαϊκό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ, σε σχέση με τις κατασχέσεις».