Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.com     
 

 ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ  ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ       ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ  ΣΤΑΘΕΡΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ

 Είμαστε στο πλάι των εργαζομένων στο Δήμο Μαρουσιού στον αγώνα  τους για μόνιμη και  σταθερή δουλειά χωρίς  όρους και προϋποθέσεις. Στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Επιτροπής Αγώνα  για το επόμενο διάστημα, όπως αποφασίστηκαν στη σύσκεψη Των Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων  Δήμων Αμαρουσίου, Ωρωπού και  Πειραιά για:

Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στη Βουλή, το απόγευμα τη ερχόμενης Τρίτης  30 Μάη , όπου θα καταθέσουν πρόταση νόμου σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και πανελλαδικής κινητοποίησης με το κλείσιμο των αμαξοστασίων σε όλη τη χώρα, τη μέρα που θα δημοσιευτεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο Δήμο Μαρουσιού:

 Απομονώστε   τις κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ - ΟΤΑ), αφού και στην Ομοσπονδία, αλλά και στα σωματεία, που έχουν την πλειοψηφία, δεν εγγράφουν μέλη τους συμβασιούχους αλλά και δε στηρίζουν τους αγώνες τους. Οι δυνάμεις αυτές, σε συνεργασία με την  ΚΕΔΕ, που σήμερα στηρίζει τάχα  τα συμφέροντα των συμβασιούχων (όταν το προηγούμενο διάστημα καλούσε την κυβέρνηση να τους απολύσει) επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, με προτάσεις για την ολοκλήρωση των συμβάσεων έως το τέλος Δεκεμβρίου και την πληρωμή των  δεδουλευμένων, όχι γιατί  αυτή τη φορά είναι με τους συμβασιούχους, αλλά γιατί  φτάσαμε ήδη στο καλοκαίρι   και δεν μπορούν  να προχωρήσουν σε  νέες. Το αίτημά τους δηλαδή δεν είναι η μονιμοποίηση, αλλά απλώς η εφαρμογή μιας παράτασης που τους εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Και η ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι (μαζί τους και ο Δήμαρχος Μαρουσιού Γ. Πατούλης) είναι σε πλήρη ταύτιση με τις κυβερνητικές επιλογές και τις κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ που ικανοποιούν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για τόνωση της κερδοφορίας τους, με ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και διεύρυνση της δραστηριότητάς τους σε υπηρεσίες που παρέχονταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια από το κράτος.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι:

Οι επόμενες  ώρες και μέρες είναι κρίσιμες!   Όποιος  αγανακτεί, όποιος βλέπει ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αφήσει  πίσω του απογοήτευση και  δισταγμούς και να κάνει τώρα το βήμα!   Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της σύγκρουσης και του αγώνα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σ’ αυτόν το δρόμο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτελέσματα, να βάζει εμπόδια. Ο δρόμος της σύγκρουσης δεν είναι εύκολος, όμως οι θυσίες της υποταγής είναι και μεγαλύτερες και χωρίς ημερομηνία λήξης.

Ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του και τα κόμματά του, ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ.  Για να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το  αντικείμενο και  τη σχέση εργασίας, για να δυναμώσει η συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να γίνει πιο ισχυρό εκείνο το ρεύμα στο κίνημα, που παλεύει σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, για την ανάκτηση των απωλειών και τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ