Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΨήφισμα ενάντια στην απόφαση για τους συμβασιούχους και ερωτήματα για το 16ο δημοτικό, 10ο νηπιαγωγείο και τον ποδηλατόδρομοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου, θα καταθέσουν  για συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο της 30/5/2017 ψήφισμα ενάντια στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους και στην πολιτική της κυβέρνησης ,που  καταδικάζουν τους δήμους, σε απαξιωμένες  υπηρεσίες  με εργαζόμενους - απασχολούμενους χωρίς σταθερά δικαιώματα και τους σπρώχνουν λεία στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου. Στην ίδια συνεδρίαση θα καταθέσουν δύο ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή: Για το πρόβλημα λειτουργίας του 16ου δημοτικού και 10ου νηπιαγωγείου  και για τα προβλήματα που καταγγέλλονται από τους κατοίκους με την λειτουργία του ποδηλατόδρομου στις περιοχές  Πολύδροσου και Παράδεισου.
Παραθέτουμε τα σχετικά κείμενα:

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο  Αμαρουσίου  εκφράζει σύσσωμο την αντίθεσή του στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει!  Αντισυνταγματικό, με άλλα λόγια, κρίνεται το δικαίωμα για σταθερή δουλειά!
Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 αναπαράγει και εντείνει το αδιέξοδο, παράλληλα με την πολιτική που γεννά και οξύνει τα ίδια προβλήματα.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και  με διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η διαχρονική πολιτική  των αστικών κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις προσλήψεις μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Μάλιστα, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, προδιαγράφεται ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα παραμείνουν μηδενικές για το 2018 και το 2019! Με αποτέλεσμα  οι υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, νεκροταφείων να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας συνειδητά το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.
Παίρνοντας υπόψη και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας κατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας του, αποδίδοντας έτσι ένα ελάχιστο μέρος των τεράστιων ποσών που έχουν κλαπεί, επί σειρά ετών, από του δήμους. Και φυσικά να μη τολμήσει, αυτή
και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, να «ποινικοποιήσουν» το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν σκληρά και δεν το έκλεψαν από κανέναν!
Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους θα βάλουν τέρμα στην πολιτική που ακυρώνει τη ζωή τους και σπρώχνει τη λειτουργία των δήμων σε ακόμη πιο βαθειά ιδιωτικοποίηση».

Ερωτήσεις
1)  Επανειλλημμένα έχουμε επισημάνει από το 2011 με ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο , ότι το κτίριο όπου στεγάζεται το 16ο Δημοτικό και 10ο Νηπιαγωγείο, όπως καταγγέλλουν οι γονείς και εμείς οι ίδιοι έχουμε αντιληφθεί, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στην υποδομή του, που δυσχεραίνουν αφενός την εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου και αφετέρου θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.
Οι γονείς με κινητοποιήσεις τους έχουν αναδείξει τα προβλήματα και έχουν θέσει ένα πλαίσιο αιτημάτων το οποίο στηρίζουμε.
Ρωτάμε την δημοτική αρχή τι θα κάνει συγκεκριμένα για να γίνει ολοκληρωμένος αντισεισμικός έλεγχος - πέραν του οπτικού Α' Βαθμού -, πότε θα ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του οικοπέδου δίπλα από το 16ο και πότε θα εκπονήσει και θα παρουσιάσει συγκεκριμένο και αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα για την ικανοποίηση του συνόλου των δίκαιων αιτημάτων τον γονιών.

 2) Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στον Παράδεισο και το Πολύδροσο Αμαρουσίου, μέσω των Συλλόγων τους, το έργο του ποδηλατόδρομου έχει σοβαρές κακοτεχνίες και ελλείψεις, που  συνδέονται και με ελλείψεις σε συναφή έργα υποδομής όπως  αγωγοί ομβρίων, πεζοδρόμια, αδιάνοιχτοι δρόμοι, ανυπαρξία κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.,  εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.
Ρωτάμε τη δημοτική αρχή γιατί  αγνόησε τους κατοίκους των περιοχών απ’ όπου διέρχεται ο ποδηλατόδρομος, όπως μας καταγγέλλουν,  και πότε  θα ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου τα αναγκαία  έργα  - που και εμείς ιεραρχούμε πως πρέπει άμεσα να γίνουν - για να λυθούν προβλήματα που  για χρόνια ταλαιπωρούν τους κατοίκους στις υπόψη περιοχές.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Θανάσης Φωτόπουλος
Μαρία Καρλατήρα