Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.




ΨΗΦΙΣΜΑ 
                                 
Η  παραπέρα  ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την  ολοκληρωτική  παράδοση της  ηλεκτρικής ενέργειας  στο κεφάλαιο.
Κερδισμένοι θα βγουν για άλλη μια φορά οι ενεργειακοί όμιλοι και τα μονοπώλια της μεγάλης κατανάλωσης βιομηχανικού ρεύματος ,ενώ οι εργαζόμενοι του κλάδου και οι λαϊκές οικογένειες θα υποστούν νέες απώλειες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που όλα τα προηγούμενα χρόνια έστρωναν το έδαφος στο ξεπούλημα της ΔΕΗ  , υιοθετώντας τη λογική του μικρότερου κακού. Έχουν αποδεχτεί την ενέργεια ως εμπόρευμα παζαρεύοντας μόνο το αντίτιμο της αγοραπωλησίας προβάλλοντας ως φύλλο συκής τη θέση,  το πλειοψηφικό πακέτο να μείνει στο κράτος καπιταλιστή.
Τώρα έπεσε και αυτό ,η κυβέρνηση  προχωρά σε συμφωνία που προβλέπει πώληση εργοστασίων της ΔΕΗ , αποθεμάτων λιγνίτη ακόμα και  υδροηλεκτρικών έργων  με τη διαδικασία να ξεκινά το επόμενο Φθινόπωρο. Ως το τέλος του χρόνου  προβλέπεται να γίνει ο καθορισμός των μονάδων που θα πουληθούν μέσα στο 2018.
Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι μιλώντας για ενεργειακούς συνεταιρισμούς καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα στη ζούγκλα της απελευθερωμένης αγοράς .
Η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος είναι  ο κεντρικός σχεδιασμός , με την  Ενέργεια-κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα Ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.Διέξοδος που συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούν από κοινού η ΕΕ , το ΔΝΤ και η αστική τάξη  της χώρας.