Με τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, στις 18:30’ στην Ομόνοια μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Μήνυμα αντεπίθεσης και ανατροπής




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μαρούσι 6.4.17

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου την 5/4/2017 οι κομμουνιστές σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη ΛΑ.ΣΥ. αποκάλυψαν την αντεργατική απόφαση της δημοτικής αρχής να προσλάβει μέσω εργολάβου 7 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.
Μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις σε 3 συνεδριάσεις και  παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Πατούλη να  κρατήσει κρυφή την μεθόδευσή της για να προλάβει αντιδράσεις, αποκαλύφθηκε η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαρισμού των παιδικών σταθμών. Για μια τόση σοβαρή απόφαση οι "αυτοδιοικητικοί" παράγοντες της πλειοψηφίας  επιχείρησαν να παρακάμψουν το δημοτικό συμβούλιο, κρυμμένοι πίσω από την απόφαση του ΔΣ του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α, στο οποίο συμμετέχουν και οι δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι.
 Μια ακόμη εξέλιξη που δείχνει την στρατηγική σύμπλευση δημοτικής αρχής Πατούλη και παρατάξεων Μαγιάκη και Βλάχου, στο τσάκισμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και μισθούς, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών οικογενειών.
Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο  καταθέσαμε ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ , ψήφισμα που έγινε δεκτό από το Δ.Σ, με  διαφωνία του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι!
 Άραγε πόσες μάσκες έχουν ακόμη να πέσουν?!
Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος  αναφέρθηκε στα νέα δεινά για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, που θα συνοδεύουν τη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο. Η παραπέρα μείωση  μισθών και συντάξεων , η απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, το τσάκισμα των όποιων συνδικαλιστικών ελευθεριών έχουν απομείνει,  η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όχι μόνο. Όλα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
Αυτές είναι οι «βέλτιστες πρακτικές» και το «κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ,ανησυχούν για την καθυστέρηση του 4ου μνημονίου, οι εργαζόμενοι να ανησυχούν για τη ζωή τους.
Καμιά ανάθεση σε νέους σωτήρες, το ίδιο βάρβαρους με τους προηγούμενους.
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα, με ή χωρίς μνημόνια δεν έχει τέλος, αν δεν την ανατρέψει η  οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Ευρωπαϊκή Ένωση,  καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζονται.
Με τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, στις 18:30’ στην Ομόνοια μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που απεργάζονται. Μήνυμα αντεπίθεσης στο δρόμο της ανατροπής του απάνθρωπου, εκμεταλλευτικού συστήματος.