Η δημοτική αρχή συνεχίζει την ίδια τακτική.Βάζει την ημέρα συλλαλητηρίου συνεδρίαση του συμβουλίου.

                                               




                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρούσι 18.2.17

Μετάθεση της Συνεδρίασης του ΔΣ

Για ακόμη μία φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου  "τυχαίνει"  να μπαίνει την ίδια ημέρα που είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο των ταξικών σωματείων . Έτσι και αυτή τη φορά, ενώ έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό η συγκέντρωση για την 21/2/2017 στις 18:30 στην Ομόνοια, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που "διαπραγματεύεται" η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ίδια μέρα η δημοτική αρχή βάζει συνεδρίαση του συμβουλίου με 46 (!) θέματα. Με τον τρόπο αυτό η δημοτική Αρχή απαγορεύει  ουσιαστικά σε υπαλλήλους, που πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης στο δημοτικό συμβούλιο, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του σωματείου τους και ταυτόχρονα να εμποδίσει  την παρουσία στο συμβούλιο των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων αφού δεν μπορούμε ταυτόχρονα να διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό , όπως έχουμε χρέος, και την ίδια στιγμή να βρισκόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο. Και μάλιστα επιμένει στην ίδια τακτική ακόμη και σε ημέρες απεργίας των εργαζομένων στους δήμους.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι π.χ. ότι όταν οι μαζικές κινητοποιήσεις ορίζονται για Πέμπτη απόγευμα, τότε και η συνεδρίαση του ΔΣ μετατίθεται για τη μέρα αυτή! Όποιος αμφιβάλλει γι αυτό δεν έχει παρά να ελέγξει κάποιες τελευταίες περιπτώσεις κινητοποιήσεων.

Αν και όλες οι προηγούμενε εκκλήσεις μας έπεσαν στο κενό ζητάμε και πάλι από τη δημοτική Αρχή και το Προεδρείο του συμβουλίου να αλλάξει την ημέρα της προσεχούς συνεδρίασης (21.2.17) του ΔΣ και να σταματήσει την τακτική του προγραμματισμού των συνεδριάσεων  σε ημέρες απεργιών και μαζικών κινητοποιήσεων.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Θανάσης Φωτόπουλος

Μαρία Καρλατήρα