Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΚυβέρνηση και τοπική διοίκηση υπηρετούν τους επιχειρηματίες χωρίς ...διακοπές.                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                 

   Ένα ακόμα επεισόδιο στο ξεπούλημα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και στη διευκόλυνση του ομίλου «Lamda Development» στην επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, στο Διεθνές Κέντρο Τύπου - εκεί όπου λειτουργεί το εμπορικό κέντρο «Golden Ηall» στο Μαρούσι - παίχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου.
Η δημοτική αρχή του κ. Πατούλη έφερε για συζήτηση στις 4 Αυγούστου (!), με θετική πρόταση από μέρους της, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ομίλου για το δημόσιο ακίνητο «Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) – GOLDEN HALL».
 Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευαστική εταιρεία, με σύμβαση του 2012, πήρε  με χαριστικούς όρους από το ΤΑΙΠΕΔ και το ακίνητο που χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός και προοριζόταν, δήθεν, για τα ολυμπιακά εκθέματα  στο  κτήριο του IBC και τώρα «Golden Ηall».   Έτσι,  έχει πλέον στα χέρια της όλο το ακίνητο-φιλέτο έκτασης 153.800 τ.μ. για 90 χρόνια, έναντι του συμβολικού ποσού των 5,9 (!!) ευρώ το τετραγωνικό και δώρο το μουσείο .
Ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θ. Φωτόπουλος , ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλαιότερα  αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που  υπηρετεί και αυτή πιστά το μοντέλο της καπιταλιστικής ανάπτυξης:  Με κόφτες μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων για τα λαϊκά στρώματα και τους δήμους από τη μια και  με πλούσιες παροχές για τους καπιταλιστές στο όνομα της ανάπτυξης, από την άλλη. Τόνισε ότι στο όνομα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής , το Μαρούσι τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ένα τεράστιο υπερτοπικό κέντρο, με  σοβαρές επιπτώσεις  για τους κατοίκους του . Η ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων έχει χειροτερέψει, οι εργαζόμενοι στα μεγάλα εμπορικά κέντρα βιώνουν καθημερινά την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση με το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων. Κατάγγειλε την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης- περιφέρειας – δήμου, που όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου βρίσκουν άφθονο και ζεστό χρήμα, προχωρούν σε πρόσθετες παροχές. Εδώ δεν έχουν πρόβλημα για τη μείωση των κρατικών  εσόδων, αφού το μάρμαρο πάλι θα κληθούν να το πληρώσουν η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πληρώνοντας δισεκατομμύρια για φόρους, χαράτσια, δάνεια, πρόστιμα, μαζί με τις συνεχιζόμενες περικοπές του λεηλατημένου εισοδήματός τους. Να από πού αντλούνται οι πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να κάνουν τις μπίζνες τους  τα καπιταλιστικά παράσιτα, οι κηφήνες της καπιταλιστικής κοινωνίας.
Στη συζήτηση του θέματος, την τυπική προφορική θετική εισήγηση έκανε ο γενικός γραμματέας του δήμου αλλά  η ουσιαστική εισήγηση στο συμβούλιο έγινε από την πολυπληθή ομάδα των εκπροσώπων του Λάτση!  Όπως και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, "θυσίασαν" και αυτοί τα μπάνια τους για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των  εργοδοτών τους. Τα συνηθισμένα και χιλιοειπωμένα
κάλπικα επιχειρήματα, που ακούστηκαν για τις νέες θέσεις εργασίας, την αύξηση των εσόδων του δήμου, την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, τα διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα και η καθημερινή κατάσταση που βιώνουν: Οι κάτοικοι του Αγ. Θωμά, του Παράδεισου, στο "Ψαλίδι", στο ιστορικό κέντρο κ.α. με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τους αέριους ρύπους  να τους ταλαιπωρούν. Οι άνεργοι, που ψάχνουν να βρουν δουλειά, έστω λίγες ώρες τη βδομάδα.  Οι εμποροϋπάλληλοι και όλοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν το λεηλατημένο εισόδημά τους να λιγοστεύει κι άλλο. Αλλά και ο ίδιος ο δήμος,  που παραμένει από τους πρώτους στη λίστα των υπερχρεωμένων δήμων, παρά  τους  μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι.
Ήταν τόσο μεγάλη η αγωνία δημοτικής αρχής και επιχειρηματία να αποσπάσουν θετική γνωμοδότηση  από το συμβούλιο , που έφτασαν στο σημείο - ίσως λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών της εποχής - να κατηγορήσουν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της πόλης, ότι αυτοί φταίνε για την εξαθλίωση που ζούνε , γιατί δεν είναι ..."ελκυστικά τα μαγαζιά τους"! Και όχι  γιατί έχει στερέψει  το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας και ταυτόχρονα   συνθλίβονται από τα μεγαθήρια τύπου Mall και Golden Hall, τα τεράστια σούπερ μάρκετ, τα άλλα υπερτοπικά εμπορικά κέντρα. Τα οποία, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της δημοτικής Αρχής, καθόλου δεν ευθύνονται  για το ότι  τα αυτοκίνητα κοντεύουν να παρκάρουν και μέσα στις αυλές των σπιτιών  των κατοίκων στο Ψαλίδι, στον Αγ. Θωμά κ.α.
Όπως τόνισε ο Θανάσης Φωτόπουλος, αυτό που πάνω απ’ όλα  έχουν ανάγκη η εργατικά τάξη, τα λαϊκά στρώματα είναι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν και τους τα κλέβουν, να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ στο δρόμο της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας, της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, της κατάκτησης της  εργατικής λαϊκής εξουσίας.
Μαρούσι Αύγουστος 2016