Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΤέρμα η κοροϊδία, μόνιμη και σταθερή εργασία.

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

 Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις 24/5 , μετά από παρέμβαση του σωματείου και παρουσία δεκάδων εργαζόμενων στο δήμο Αμαρουσίου, συζητήθηκε η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες του δήμου λόγω της έλλειψης προσωπικού. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου και του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ανέπτυξαν τα προβλήματα, που έχουν προκύψει από την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εστιάζοντας κυρίως στο πρόβλημα με το «πάγωμα» των προσλήψεων και την αντικατάστασή τους με ελαστικές μορφές εργασίας. Ζήτησαν δε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει πολιτική απόφαση  για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του Δήμου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος Θ. Φωτόπουλος στήριξε την πρόταση των εργαζόμενων και κάλεσε τον δήμαρχο  και το Συμβούλιο να πάρουν την πολιτική απόφαση και να στείλουν πίνακα με τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην κυβέρνηση κι ας πάρει αυτή την πολιτική ευθύνη . Μια τέτοια απόφαση θα ήταν  μια πρακτική στήριξη στη διεκδίκηση των εργαζόμενων, για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, κάτι που ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης αρνήθηκε, γι' ακόμη μία φορά, να  προσφέρει.
Αρκέστηκε να εκφράσει μια ανέξοδη «συμπάθεια» στο αίτημα και πρότεινε να εγκρίνει το ΔΣ ψήφισμα, στο οποίο παρέχεται η υπόσχεση να «διεκδικήσει»  το Συμβούλιο  μόνιμη  και σταθερή εργασία  για τους εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ψήφισμα – κοροϊδία, χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα!
Αλλά δεν ήταν ο μόνος! Αυτοί που συναγωνίστηκαν  σε πολιτική υποκρισία το δήμαρχο - και μάλλον τον ξεπέρασαν- ήταν οι σύμβουλοι της "Ενότητας"(μόνο στο όνομα πλέον), παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.  μάστορες στους ελιγμούς, τάχθηκαν «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ», αλλά επί της ουσίας   στην παρέμβασή τους  διαχώρισαν τους εργαζόμενους σε παιδιά και αποπαίδια. Τους αντέτειναν ότι το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα, δηλαδή το δικαίωμα στη ζωή, δεν  συνάδει με την «αξιοκρατία»  και τη «διαφάνεια», γνωστή καραμέλα των κάθε λογής απολογητών του εκμεταλλευτικού συστήματος.  Και τελικά ψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου μαζί με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Αναμενόμενη κατάληξη αφού το ίδιο σύστημα υπηρετούν.
Οι εργαζόμενοι, όλο και περισσότεροι, βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Καταδικάζουν, μαζί με τις αντεργατικές πολιτικές, και αυτούς που τους κοροϊδεύουν.  Βλέπουν με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ,  όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι ζωή και εργασία με δικαιώματα δεν γίνεται χωρίς ρήξη και ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βιώνουν.


ΜΑΗΣ 2016