Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΓια το «ομόφωνο ψήφισμα» του Δ.Σ Αμαρουσίου σχετικά με το ξεπούλημα του ΟΑΚΑ.


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε μια ενέργεια ωμής παραποίησης της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ Αμαρουσίου ενάντια στο μεθοδευόμενο ξεπούλημα, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων προχώρησε η δημοτική Αρχή. Σε σχετικό Δελτίου Τύπου παρατίθεται ως «ομόφωνο ψήφισμα» ένα κείμενο, όπου η Διοίκηση Πατούλη νοθεύει τη λιτή και ξεκάθαρη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στο επιχειρούμενο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ - που έγινε πράγματι ομόφωνα δεκτή από το Σώμα. Τι δεν κατάλαβε η δημοτική αρχή από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κομμουνιστή δημοτικού συμβούλου Θ. Φωτόπουλου, που στη τοποθέτησή του αντέδρασε και διαφώνησε στο «σχέδιο αξιοποίησης (αθλητικής, τουριστικής, οικονομικής)», δηλαδή εμπορευματοποίησης  του ΟΑΚΑ και με τη συμμετοχή του Δήμου και με το «συνολικό  αναπτυξιακό όραμα της χώρας», δηλ. της άρχουσας τάξης, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου. Αναρωτιέται, όμως, κανείς ποια σχέση μπορεί να έχουν με αυτά: η καταδίκη της κυβέρνησης για το «ξεπούλημα» στους ιδιώτες των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων – και όχι μόνο -, η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους με κρατική χρηματοδότηση, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της μόνιμης και σταθερής εργασίας , η διαβεβαίωση ότι αποτελούν «πολύτιμη περιουσία του ελληνικού λαού», η αναγνώριση ότι «βασικός χαρακτήρας του ΟΑΚΑ είναι η φιλοξενία αθλητικών γεγονότων και η ενθάρρυνση του ερασιτεχνικού και μαζικού λαϊκού αθλητισμού», θέσεις που αναφέρονται στο κείμενο και περιλαμβάνονταν στην πρόταση της Λ.Σ.; Μόνο μία: Ότι οι εκ των υστέρων αυτές προσθήκες στο ψήφισμα βρίσκονται στην αντίπερα όχθη των όσων πρότεινε, και έγιναν δεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Λ.Σ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η μεταφορά στο γραπτό λόγο μιας απόφασης που διαμορφώνεται προφορικά ενέχει κάποιους κινδύνους. Στην περίπτωση όμως αυτή η Διοίκηση Πατούλη «υπερέβη τα εσκαμμένα». Και ασφαλώς έχει τους λόγους της!
Μάης  2016