Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΕπικίνδυνη για την υγεία η τροπολογία της κυβέρνησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
  Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου, την Τρίτη 23/2/2016 έβαλε για συζήτηση την τροπολογία που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, με την οποία μεταφέρεται η ευθύνη λειτουργίας νοσοκομείων ,κέντρων υγείας κ.λ.π από το κράτος σε Δήμους και Περιφέρειες. Στο ψήφισμα που καταθέσαμε  και το οποίο ψηφίσθηκε ομόφωνα, χαρακτηρίζεται επικίνδυνη για την υγεία του λαού του Αμαρουσίου και συνολικά της Ελλάδας, η τροπολογία - προσθήκη στο σχέδιο Νόμου "Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες Διατάξεις" του υπουργείου Υγείας.
 Ήμαστε κάθετα αντίθετη με τέτοια επικίνδυνα  μέτρα που πλήττουν άμεσα τα λαϊκά στρώματα, διεκδικούμε πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη μονάδων υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Για υγεία πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν, τέτοια που να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση -ανασφάλιστοι και μη- σε υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στο επίπεδο ανάπτυξης της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.
Δεν  πρέπει να επιτρέψουμε να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, καλούμε το λαό του Αμαρουσίου να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα αντιασφαλιστικά - αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης
Μαρούσι Φλεβάρης 2016
ΨΗΦΙΣΜΑ 
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου θεωρεί απαράδεκτη την τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν προσθήκη στο σχέδιο Νόμου "Μέτρα  για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις"  στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής και  των μνημονίων που ανέλαβε να υλοποιήσει, μαζί με αυτό που υπέγραψε η ίδια .
 Πρόκειται για τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε οργανισμούς τοπικής Διοίκησης Α και Β βαθμού, καθώς και στα νομικά πρόσωπα αυτών, της επιχορήγησης μέσω των κονδυλίων του προϋπολογισμού τους να καλύπτουν απαραίτητες ανάγκες δημοσίων φορέων Υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων!
Η ευθύνη για τη λειτουργία Νοσοκομείων, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του κάθε Δήμου ή Περιφέρειας, περνάει στην Τοπική Διοίκηση!
Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η χρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος συνεχώς μειώνεται (- 60%), το ίδιο και η χρηματοδότηση συνολικά στην Υγεία. Μόνο στα νοσοκομεία τα τελευταία 5 χρόνια η μείωση της χρηματοδότησης έχει αγγίξει το 60%, 10.000 κρεβάτια έχουν κλείσει, χιλιάδες θέσεις είναι ακάλυπτες με αποτέλεσμα οι παροχές υγείας στο λαό συνεχώς να υποβαθμίζονται και ο κόσμος να αναγκάζεται να καταφεύγει στην Ιδιωτική Υγεία, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δια μέσω του υπουργού Υγείας, αποκρύπτει ότι το κόστος αυτό -όσο η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία και στους ΟΤΑ θα ελαττώνεται- θα μετακυλίεται στους δημότες με αύξηση των δημοτικών τελών
Αποκρύπτει ότι θέλει να απαλλάξει το Κράτος από την ευθύνη της παροχής καθολικής δημόσιας και δωρεάν υγείας κι ότι ανοίγει ο δρόμος για να περάσει αποκλειστικά η λειτουργία των Νοσοκομείων και των άλλων Δημοσίων Φορέων Υγείας στην ευθύνη της Τοπικής Διοίκησης. Σήμερα αρχίζουν με το πετρέλαιο, αύριο θα είναι η πρόσληψη προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας, η προμήθεια υλικών και φαρμάκων κλπ μέθοδος γνωστή και δοκιμασμένη
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο με τέτοιες επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν την υγεία του λαού, διεκδικεί πλήρη κρατική χρηματοδότηση, κάλυψη όλων των κενών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη μονάδων Υγείας σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες.
 Για υγεία καθολική πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν που να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση -ανασφάλιστοι και μη- και να τους παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανοίξει ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, καλούμε την Κυβέρνηση να το αποσύρει άμεσα. 
Καλούμε το λαό του Μαρουσιού να σηκώσει το ανάστημά του και να αντιπαλέψει συνολικά τα αντιασφαλιστικά - αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.