Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΒαθιά ταξικός και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

ΜΑΡΟΥΣΙ Νοέμβρης 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 10/11,ψηφίστηκε από την δημοτική αρχή στο Μαρούσι ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου  για το 2016.
Στη συζήτηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Φωτόπουλος αποκάλυψε ότι ο νέος προϋπολογισμός, όπως και οι προηγούμενοι, είναι αντιλαϊκός, βαθειά ταξικός και άρρηκτα  δεμένος με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις κατευθύνσεις τρόικας-κεφαλαίου.
Αποκάλυψε αυτό που προσπάθησε να συγκαλύψει ο κος Πατούλης, ότι το «μάρμαρο» καλούνται και πάλι να το πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες του Μαρουσιού, ότι ελέγχεται από το «παρατηρητήριο» του Υπουργείου Εσωτερικών όπως επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ για να υπηρετεί τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Στόχος είναι να συμβάλει ο Δήμος στη διαμόρφωση του λεγόμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος» προκειμένου να τροφοδοτηθεί παραπέρα η πριμοδότηση του κεφαλαίου και των μονοπωλίων .
Η προσφορά αυτή της δημοτικής Αρχής στους στόχους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του «κουαρτέτου», δεν έχει να κάνει μόνο με την αποδοχή της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλουν οι ΚΥΑ και οι νόμοι βάσει των οποίων καταρτίζεται και εκτελείται ο προϋπολογισμός. Έχει να κάνει και με την αυτόβουλη  επιβολή νέων βαρών στις πλάτες του λαού, στο πλαίσιο της συνένοχης αποδοχής των τετελεσμένων, της δραστικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης των ήδη θεσμοθετημένων πόρων και της επιβολής νέων βαρών στις πλάτες του λαού για να καλυφθούν τα ελλείμματα.
Για την τραγική μείωση κατα 60% της κρατικής χρηματοδότησης προς τον Δήμο ο εκλεκτός της Ν.Δ και του συστήματος γενικότερα κος Πατούλης το μόνο που βρίσκει να πει είναι ο γέγονε, γέγονε! Και περιορίζεται σε παρακλήσεις να μη συνεχιστεί παραπέρα η περικοπή της χρηματοδότησης.
Στην τοποθέτησή του θριαμβολόγησε για την επιτυχία της δημοτικής αρχής να ξεζουμίζει τις λαϊκές οικογένειες και τους αυτοαπασχολούμενους του Μαρουσιού, με την  παραδοχή του ότι εξορθολογισμός στα οικονομικά του δήμου σημαίνει το 76% των εσόδων να προέρχονται από τους δημοτικούς φόρους και τέλη.

 Και στο ερώτημα αν θα γίνουν έργα και παρεμβάσεις, που έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια , η απάντηση έρχεται με το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασαν.
·        (ΜΗ)κατασκευή παιδικού σταθμού στο Ο.Τ 580 με 1ευρώ!!
·        (ΜΗ)κατασκευή σχολικού συγκροτήματος 8ου Γυμνασίου-9ου Λυκείου με 1 ευρώ!!
·        Καμία αναγραφή για την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος 5ου Δημοτικού!
·        Μελέτη για την (ΜΗ)ανέγερση δομής ανοιχτής φροντίδας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με 1 ευρώ!!
·         Αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων σε Αγ. Θωμά, Κοκκινιά, Σωρό, Παράδεισο, Κέντρο, Αγ. Αναργύρους, Εργατικές κατοικίες, Αγ. Φιλοθέη, Αγ. Νικόλαο, Ν. Τέρμα (ΔΕΝ)θα γίνουν με 1 ευρώ!
·        Οι στοιχειωμένες γεωλογικές και συναφείς μελέτες για τη ένταξη στο σχέδιο περιοχής στα Ηπειρώτικα και Σωρού-Μαρμαράδικα (ΔΕΝ) θα γίνουν -ούτε το 2016 - με 1 ευρώ
·        (ΜΗ)κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με 1 ευρώ
·        Καμία αναγραφή, για πολλοστή  φορά, για την ανέγερση του μνημείου της Εθνικής ΑντίστασηςΑντίθετα λεφτά υπάρχουν για πράσινα δώματα και ταράτσες, για βιοκλιματικές αναπλάσεις, ποδηλατόδρομους αφού χρηματοδοτούνται κατά προτεραιότητα μέσω του ΕΣΠΑ, με τις λαϊκές ανάγκες να μένουν στα αζήτητα.
 Έτσι, λεφτά δεν υπάρχουν για αντισεισμική θωράκιση σχολίων  και κτιρίων που συχνάζει κοινό. Καμιά απαλλοτρίωση ελεύθερου χώρου δεν προβλέπεται, αντίθετα προγραμματίζεται δέσμευση πολύτιμων χώρων για την «διαμόρφωση χώρων για την εγκατάσταση τοπικών μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων» σύμφωνα με το αντιλαϊκό Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά  και τις παραινέσεις της κας Δούρου. Αποκαλυπτικός  ο κος Πατούλης για το ποια συμφέροντα υπηρετεί, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει «γη και ύδωρ», χωρίς τις «καθυστερήσεις» των περιβαλλοντικών και άλλων μελετών και αδειών,  στους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να κερδοφορήσουν από την διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος του λεηλατημένου εισοδήματος του λαϊκού νοικοκυριού. 

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο απέδειξαν την στρατηγική τους σύμπλευση με τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ.
Η «σκληρή», «αντιμνημονιακή» και «αριστερή» αντιπολίτευση πρότεινε έναν πιο αναπτυξιακό προϋπολογισμό (!) που θα χρηματοδοτεί την «υγιή επιχειρηματικότητα» λησμονώντας (;) να απαιτήσουν, τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου, την επιστροφή των παράνομα παρακρατημένων από την κυβέρνηση πόρων.
Η πρόκληση και ο εμπαιγμός της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για τις λαϊκές οικογένειες, έφτασε στο αποκορύφωμά της, όταν πρότεινε στην δημοτική αρχή την προστασία από τους πλειστηριασμούς  των κατοικιών, αυτούς που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί!
 Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και για το Τεχνικό Πρόγραμμα: Ανεγέρσεις σχολείων σε Φιλοθέη και Αγ. Θωμά, αντισεισμική προστασία, αντιπλημμυρικά και αποχέτευση ομβρίων σε όλες τις περιοχές, ολοκλήρωση των απαιτούμενων για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των Ηπειρώτικων και περιοχής του Σωρού, κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, ανέγερση - επιτέλους - του μνημείου για την Εθνική Αντίσταση κ.ά.
Επίσης να αποδοθούν από την κυβέρνηση όλα τα χρήματα που μας οφείλουν, έκτακτη χρηματοδότηση και προσλήψεις αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου, πάγωμα της πληρωμής των τραπεζικών δανείων και διαγραφή τόκων και προστίμων , ουσιαστική μείωση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες, ανάλογη με την μείωση του λαϊκού εισοδήματος με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους και ταυτόχρονα τη γενναία αύξηση στους μονοπωλιακούς ομίλους που δρούν στα όρια του δήμου, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς , πολιτισμός και αθλητισμός για όλους χωρίς συνδρομή.

Καλούμε τον λαό της πόλης μας να βγάλει και σε αυτή την περίπτωση τα συμπεράσματά του, να κάνει δική του υπόθεση τη διεκδίκηση από το δήμο έργων και υπηρεσιών που έχει ανάγκη, μαζί και πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό για έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής του. Σε συμπαράταξη με το μαζικό ταξικό κίνημα, να διεκδικεί αγωνιστικά, σε κάθε ευκαιρία, τα αναφαίρετα δικαιώματά του, στο δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση της ζωής που του αξίζει.-