Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΚΟΙΝΣΕΠ σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ,αποφάσισε η δημοτική αρχή,αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία.  
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου τις 9/6/2015, η δημοτική αρχή ψήφισε τη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ («Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις») για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και  των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ) 
Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ αντί να διεκδικήσει , από τη κυβέρνηση τη  πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και δικαιώματα, χρησιμοποιεί την ανάγκη για εργασία των χιλιάδων άνεργων της πόλης μας για να τσακίσει, μέσω των συνθηκών «γαλέρας» στις ΚΟΙΝΣΕΠ, τα λίγα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα. 
Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη απόφαση  και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να το περάσει εν κρυπτώ η δημοτική αρχή, κρύβοντας  τις προθέσεις της  και από τους δικούς της συμβούλους στον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.
Μετά την παρέμβαση του κομμουνιστή δημοτικού συμβούλου Θ. Φωτόπουλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, η πρόεδρος του οργανισμού  αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι πρόκειται να δημιουργήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ σε αυτές τις δύο υπηρεσίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους  γονείς των παιδιών να καταδικάσουν την απόφαση αυτή,  να διεκδικήσουν από κοινού την πρόσληψη μόνιμου και έμπειρου προσωπικού, γιατί η δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ από τη μία καταργεί θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα και από την άλλη υποβαθμίζει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης  των ΑΜΕΑ.
Αυτό άλλωστε έχει αποδείξει και η προηγούμενη εμπειρία με τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για τον οδοκαθαρισμό: Και τους άνεργους εκμεταλλεύτηκαν άγρια τάζοντάς τους στην αρχή συνεχή εργασία και αξιοπρεπή μισθό (1.200 ευρώ το άτομο έταζαν!!) και τελικά, αφού τους ξεζούμισαν, τους ξαναέστειλαν στης ουρές της ανεργίας μια  και αποδείχθηκε ότι με ημίμετρα δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας δήμος.
Πολύ δε περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει να κάνει με την εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών και την στήριξη των παιδιών ΜΕΑ. 
Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση η Λ.Σ τοποθετήθηκε υπέρ της μη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας αλλά της επιστροφής των υπαλλήλων, που εργάζονταν ως δημοτικοί αστυνόμοι , στις υπηρεσίες του δήμου σε παρεμφερείς με τα προσόντα τους θέσεις. Ας πάρουν, όμως, υπόψη οι Μαρουσιώτες και οι εργαζόμενοι του δήμου ότι  τη θέση αυτή καταψήφισε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΜΑΡΟΥΣΙ ΙΟΥΝΗΣ 2015