Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΚυβέρνηση και δήμαρχος δίνουν ζεστό χρήμα σε ιδιώτες και για τα σχολεία καθυστέρηση και εμπαιγμός.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρουσιού την Τρίτη 17 Μάρτη ,οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα έκαναν παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης, εστιάζοντας  στην καθυστέρηση ανέγερσης του Γυμνασίου-Λυκείου στην Φιλοθέη, του 10ου Δημοτικού και  για την επισκευή του 16ου Δημοτικού σχολείου στη περιοχή των Αγ. Αναργύρων.
 Ιδιαίτερα για το σοβαρό πρόβλημα στο 16ο αποκάλυψαν  την ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου παιδείας, ΟΣΚ, δημοτικής αρχής, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.
Τώρα «ανακάλυψαν» ότι πρέπει να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο κτήριο του σχολείου και τώρα «θυμήθηκαν» ότι χρειάζονται μελέτες.
Καλούμε τους γονείς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα , να απαιτήσουν από  τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε ( ΟΣΚ) να λύσει εδώ και τώρα το πρόβλημα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Να απαιτήσουν από το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και να εγγράψει, σαν πρώτη ενέργεια, στον προϋπολογισμό του δήμου το χρηματικό ποσό που απαιτείται, να διεκδικήσει γενικότερα την ουσιαστική κρατική συμβολή στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια.
Όσο για τις δικαιολογίες που ακούστηκαν για την έλλειψη χρημάτων, περί διαδικασιών κ.λ.π, καταγγέλλουμε στο Μαρουσιώτικο λαό την απόφαση που πήρε η δημοτική αρχή, το ίδιο βράδυ να δώσει στην ανώνυμη εταιρεία «Αναπτυξιακή Δήμου Αμαρουσίου ΑΕ» 8εκ. ευρώ για να προωθήσει προγράμματα της Ε.Ε., με κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου. Προγράμματα, πληρωμένα ήδη από τα λαϊκά στρώματα, που αντί να καλύπτουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές της πόλης μας (αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, αντιπλημμυρικά, εξασφάλιση και διαμόρφωση χώρων πρασίνου, τοπικές υποδομές πρόνοιας, συμπλήρωση και εκσυγχρονισμός εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων κ.α.), αφορούν την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μέσω  Σ.Δ.Ι.Τ, την «ενεργειακή αναβάθμιση» σχολείων (τη στιγμή που η αντισεισμική προστασία όλων των σχολικών υποδομών παραμένει στα αζήτητα) αλλά και την μεταφορά των απορριμμάτων από ιδιώτη!!
Εδώ τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, με μόνη «προστασία» τις κόκκινες κορδέλες, γιατί δεν δίνουν τα 70.000 ευρώ και από την άλλη λεφτά υπάρχουν, και μάλιστα πολλά, για «πράσινα δώματα» και για να καταγράψει ο ιδιώτης τις κολώνες φωτισμού της πόλης πριν πάρει την εκμετάλλευση και του ηλεκτροφωτισμού, αφαιμάσσοντας παραπέρα το λειψό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα.
Μαρούσι – Μάρτης 2015