Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΗ "ΛΕΠΙΔΑ" για το Μαρούσι ήρθε με "μνημονιακή" εγκύκλιο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Σε αδιέξοδο οδηγεί τους δήμους η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών να μειωθεί κατά 10% ,σε σχέση με το 2014, ο αριθμός των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις χρόνου.
Η συγκεκριμένη εγκύκλιος , με ημερομηνία 25/2/2015,στηρίζεται στο νόμο 3833/2010 (I μνημόνιο) και στο νόμο 4093/2012(II μνημόνιο), τους δύο μνημονιακούς νόμους που έφεραν και πέρασαν στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αντίστοιχα.
Έτσι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,χωρίς καμιά "δημιουργική-ασάφεια" ,αλλά με σαφή αντιλαϊκή πολιτική  εφαρμόζει τις "μνημονιακές" πολιτικές περιορίζοντας τις προσλήψεις εργαζόμενων Ι.Δ.Ο.Χ και με συμβάσεις έργου, που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες που αφορούν άμεσα τα λαϊκά στρώματα.
Γιατί μιλάμε για προσωπικό παιδικών σταθμών, προγραμμάτων πρόνοιας, αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων.
Ο δήμος Μαρουσιού έχει άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού όχι μόνο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά για το σύνολο της λειτουργίας του. Προσωπικό που θα δουλεύει με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε υπηρεσίες που θα χρηματοδοτούνται πλήρως από το κράτος και όχι από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε:
-Για πλήρη κρατική χρηματοδότηση, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Για μείωση μέχρι την κατάργηση τους, των κάθε λογής ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες.
-Για εξασφάλιση της λειτουργίας και διεύρυνσης των κοινωνικών δομών (Βρεφικοί - Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ) με πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό και στόχο την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Για κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό, για όλες τις υπηρεσίες και λειτουργίες των Δήμων με Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Για ολοκληρωμένη και πλήρη των υπηρεσιών των Δήμων , χωρίς ΣΔΙΤ,ΚΟΙΝΣΕΠ,Μ.Κ.Ο.                                                                                                                                                            
           -Απαιτούμε τη πρόσληψη όλων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στους Δήμους που έχει παγώσει ο διορισμός τους από τη προηγούμενη κυβέρνηση και κάποιοι από αυτούς ήδη δουλεύουν στους Δήμους χωρίς να έχουν ορκιστεί. Τη μονιμοποίηση επιτέλους των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι, των καθαριστριών των σχολείων που για χρόνια κρατιούνται σε ομηρία και τελειώνει το καθεστώς τους μέσα στο 2015.
         -Απαιτούμε τη παύση του θεσμικού πλαισίου που επιτάσσει τις δημοτικές αρχές να προσφεύγουν αναγκαστικά στα δικαστήρια ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων να προασπίζουν μέσα και από αυτούς τους δρόμους το δικαίωμα τους στη δουλειά, τα εργασιακά τους δικαιώματα.
        -Απαιτούμε την ανάκτηση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων που πάρθηκαν πίσω τη περίοδο της οικονομικής κρίσης.   
Μαρούσι Μάρτης 2015