Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΜαζική η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαρούσι.Στη κατάμεστη από εκατοντάδες συγκεντρωμένους μίλησε ο Κ. Παπασταύρου μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και η Αλ. Μπαλού υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας


Ο Κ. Παπασταύρου  σημείωσε ότι ενόψει των εκλογών ο λαός πρέπει να αγωνιά για το πόσο δυνατό, πόσο ενισχυμένο θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα και όχι για το ποιοι θα σχηματίσουν κυβέρνηση και πόσο σταθερή θα είναι. Κι αυτό γιατί όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων «το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που παίρνει θέση μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτόν τον αντιλαϊκό μονόδρομο. Δε δεσμεύεται στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, δεν έχει καμιά συνδιαλλαγή μαζί τους, έχει λυμένα τα χέρια του για να συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, για την ανάκτηση των απωλειών, το ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού οπλοστασίου. Επιπλέον, θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει χωρίς ανοχές και περίοδο χάριτος. Δε θα προδώσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα ματώνει καθημερινά για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος, ώστε ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία, τον πλούτο που παράγεται, να ορίσει ο ίδιος την τύχη του (...) Γιατί σε αντίθεση με όσα λένε όσοι διαστρεβλώνουν τις θέσεις του, το ΚΚΕ έχει πρόταση για την εξουσία που πρέπει να έχει η χώρα, γιατί το ΚΚΕ ενδιαφέρεται να κυβερνήσει ο λαός. Ο εργαζόμενος λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα πορεύεται με πυξίδα αποκλειστικά τα δικά του συμφέροντα. Και για να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση, πρέπει ο ίδιος να πάρει την εξουσία στα χέρια του, να την αφαιρέσει από αυτούς που την έχουν σήμερα, που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας και εμποδίζουν να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας για την κάλυψη των αναγκών του λαού της. Μιας εξουσίας που θα στηρίζεται σε γνήσιους εργατικούς - λαϊκούς θεσμούς και όχι στο σάπιο πολιτικό σύστημα. Στη διακυβέρνηση αυτής της εξουσίας, το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, δίχως καμιά ανάγκη να ζητά ανοχή και να αναζητά συνενόχους, γιατί θα έχει μαζί του το λαό, οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπίσει την κατάκτησή του».


Ο Κ. Παπασταύρου αναφερόμενος στην «ανοχή» που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ για να κυβερνήσει απρόσκοπτα σημείωσε: «Στην πραγματικότητα αυτό το αίτημα ο ΣΥΡΙΖΑ το απευθύνει στο λαό, ιδιαίτερα σε όσους νιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, αφού ξέρει ότι με διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με υποσχέσεις για αντικατάσταση του μνημονίου από νέο μνημόνιο, η "ελπίδα" που έρχεται δε θα αλλάξει όλα αυτά που οδηγούν το λαό στην απελπισία. Την απάντηση του ΚΚΕ την ξέρουν. Θέλουν όμως την ανοχή του λαού, την ψήφο με "κρύα καρδιά". Θα ήθελαν το ΚΚΕ να τους έκλεινε λίγο το μάτι για δικό τους άλλοθι, για να μπορούν να εμφανίσουν στους εργαζόμενους ότι τους στηρίζει και το Κόμμα. Τέτοια χάρη βεβαίως δεν θα τους κάνουμε γιατί θα προδίδαμε το λαό, τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα».
Απευθυνόμενος και μιλώντας για τους νέους, ο Κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι «σε αυτούς δεν πιάνει ο φόβος και οι εκβιασμοί καθώς δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Δεν πρέπει όμως να πιάσει και το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, οι μειωμένες απαιτήσεις, δεν πρέπει να πιάσει η υποτίμηση των αναγκών τους, να ανεχθούν τη ζωή με ψίχουλα. Πρέπει να διεκδικήσουν με βάση τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες, να μην τους χαρίσουν, όπως σωστά λέει η ΚΝΕ, τα χρόνια τους».
Υπενθύμισε τι έγινε στις εκλογές του 2009 υπογραμμίζοντας «το ΚΚΕ, το 2009, σε συνθήκες που το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν χρέη, θα αυξήσουν συντάξεις και μισθούς, ότι θα σταματήσουν ιδιωτικοποιήσεις και σήκωναν καπνό, προειδοποιούσε τους εργαζόμενους ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δε διαφέρει στρατηγικά από τη ΝΔ και ότι με βάση αυτό το πρόγραμμα έρχεται λαίλαπα. Όλοι είδαμε τι ήρθε. Σήμερα οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων που δεν άκουσαν τότε το ΚΚΕ, πρέπει να προβληματιστούν, πρέπει να δουν πίσω από τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις, να δουν σωστά τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πλάι στα ψίχουλα που η ΝΔ βαφτίζει παροχές, λες και είναι διαφορετικά από αυτά που υπόσχεται η ίδια και τον εγκαλεί για το που θα βρει τα λεφτά, υπάρχουν οι βαριές δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο που κάνουν όλες αυτές τις υποσχέσεις σταγόνα σε έναν απέραντο αντιλαϊκό ωκεανό, διαμορφώνουν περιβάλλον που δεν "ανθούν" τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα».
Ο Κ. Παπασταύρου κάλεσε σε μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας: «Τις ημέρες που απομένουν δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος που συγκροτείται από δοκιμασμένους αγωνιστές και όχι από παλιούς και νέους υπηρέτες του συστήματος, να φτάσουμε σε κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι, να σπάσουμε ταλαντεύσεις, αμφιβολίες, να απαντήσουμε σε προβληματισμούς με θάρρος και αποφασιστικότητα, να οργανώσουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή με το Ριζοσπάστη στο χέρι, τη σύσκεψη την ατομική συζήτηση».