Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.com25 απολύσεις εργαζόμενων ΑΜΕΑ της αναπτυξιακής .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΑΡΗΣ 2015

Οι δημοτική αρχή και ο εκλεκτός της ΝΔ Δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, προχώρησε, παραμονή πρωτοχρονιάς, σε 25 απολύσεις εργαζόμενων  ΑΜΕΑ από την αναπτυξιακή.
Ακόμη 25 εργατικές οικογένειες, με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης , βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γίνονται βορά των πολιτικών, κυβέρνησης, Ε.Ε και των κομμάτων που στηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα. 
Είμαστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος θα επικαλεστεί τους νόμους,το πλαίσιο λειτουργίας των δήμων , η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει ξανά την συμμετοχή της στο Δ.Σ της αναπτυξιακής, από δεξιά και αριστερά οι 25 εργαζόμενοι θα ξανα-ακούσουν τα ίδια λόγια,αγάπης και ψεύτικων υποσχέσεων όπως και τον Απρίλη του 2013. 
Τότε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούσαν να περάσουν ΟΛΟΙ στο Δήμο,απαιτούσαν ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, η λύση της μεταφοράς στην αναπτυξιακή δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους λέγαμε στο δημοτικό συμβούλιο της 2 του Απρίλη.Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.Καιρός να απολογηθούν όσοι ευθύνονται. Το κυριότερο να βγάλουν έγκαιρα συμπεράσματα οι ίδιοι οι εργάτες έχουν την εμπειρία, τώρα χρειάζεται να απαιτήσουν,
   
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας - να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Να κλείσουν όλων των ειδών των επιχειρήσεων που λειτουργούν στο Δήμο και να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι - από τις επιχειρήσεις, τις ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ. - στο Δήμο, με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
  • Να σταματήσει κάθε μορφή επιχειρηματικότητας, ή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου.
Εργαζόμενοι-Εργαζόμενες στο Μαρούσι, άνεργε,γύρνα τους την πλάτη ,οργανώσου στο συνδικάτο,συσπειρώσου ,πάλεψε με την λαϊκή επιτροπή στο Μαρούσι. Μην φοβηθείς δεν είναι ανίκητοι , μην "μασάς" ,μην περιμένεις τους σωτήρες,κανείς δε πρόκειται να σώσει το "τομάρι" του δίνοντας διαπιστευτήρια υπακοής και υποταγής,είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα ,που η ίδια η ζωή καθημερινά επιβεβαιώνει ότι δεν εξανθρωπίζεται και δεν διορθώνεται, όπως δηλώνουν πολλοί επίδοξοι  διαχειριστές. Είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει έχει πολλές μάχες,απαιτεί θυσίες αλλά και ξεκάθαρους στόχους ,χωρίς αυταπάτες και εξωραϊσμούς.   Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού, και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015.