Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑπολύουν 5 συναδέλφους στο δήμο Ηρακλείου.Ο εξορθολογισμός τους είναι η παραπέρα εξαθλίωσή μας.

                     ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ
                         ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                          
                   Πλατεία ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10  10556 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο  6980602038
                                               ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
                   http://www.syndikatoota.blogspot.com e-mail: syndikatoota@gmail.com
        
Δελτίο Τύπου
Τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη το παράρτημα βορείου τομέα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Ηρακλείου Επικοινωνία 94FM. Καταγγείλαμε τις απολύσεις 5 εργαζομένων από τη Δημοτική Αρχή. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους.
Η Δημοτική Αρχή της συγκυβέρνησης έδειξε τις προθέσεις της. Στο όνομα του «εξορθολογισμού» και της «εξοικονόμησης» οδηγεί στην απόλυση 5 συναδέλφους και υποβαθμίζει εκ νέου τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη. Η τοπική διοίκηση εφαρμόζει πλήρως τις πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης που θέλουν ένα μικρό και ευέλικτο κράτος. Στη λογική αυτή οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι πολυτέλεια.

Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής να δώσει διαπιστευτήρια στη κυβέρνηση πρωταγονιστώντας  στις απολύσεις. Καμία αποζημίωση και καμία πληρωμή δεδουλευμμένων δεν χρυσώνει  το χάπι των απολύσεων.
Οι απολύσεις στο Ηράκλειο και οι ιδιωτικοποιήσεις του οδοκαθαρισμού, της καθαριότητας των κτηρίων και της ασφάλειας στο κέντρο της πόλης στο Μαρούσι δίνουν  το στίγμα που θα κινηθούν οι δημοτικές αρχές της συγκυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Οι δημοτικές αρχές των κομμάτων της αστικής διαχείρισης θα εντείνουν την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη η ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, ώστε να βάλλει εμπόδια, να γίνει αποτελεσματικό, να οδηγήσει σε νίκες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να  επιλέξουν το δρόμο του οργανωμένου αγώνα που μας ενώνει όλους, χωρίς αποκλεισμούς ανάλογα με την εργασιακή σχέση, να γραφτούν στο Συνδικάτο ΟΤΑ  Αττικής. Να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του παραρτήματος βορείου τομέα την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από τις 10πμ  έως τις 6μμ
Να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να δώσουμε δυναμική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία της 27 Νοέμβρη.
Καλούμε τα σωματεία του βορείου τομέα Αττικής να εκφράσουν  την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους.
Απαιτούμε  από την δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων!
Ούτε βήμα πίσω! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!