Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΦασισμός και κοινωνική επανάσταση
  Στα πλαίσια της απόφασης του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για τη διοργάνωση πρωτοβουλιών για την αποκάλυψη και αντιμετώπιση του φασισμού, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Μαρούσι, διοργανώνουν:
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
«ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», ΤΟΥ Ρ. ΝΤΑΤ
Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ηρώων,στις 19:30
Την παρουσίαση θα κάνει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Επίσης στην εκδήλωση θα περιλαμβάνονται ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο, προβολή ντοκουμέντων και μουσική!

Στο βιβλίο «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» οι  εκτιμήσεις του συγγραφέα, διατυπωμένες πριν από 80 χρόνια, το 1934, θα μπορούσαν να έχουν διατυπωθεί σήμερα. Σε αυτό συνίσταται η επικαιρότητα και η δύναμη του έργου, που πρωτοδημοσιεύεται στα ελληνικά με την παρούσα έκδοση της Σύγχρονης Εποχής.
 Στο συγκεκριμένο έργο αναδεικνύεται και η αδυναμία της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής, που όταν δεν μπορεί στέρεα να επανέλθει η φιλελεύθερη διαχείριση, φέρνει πιο κοντά το φασισμό στη διακυβέρνηση. Κι αυτό γιατί η σοσιαλδημοκρατία προκαλεί πιο έντονη απογοήτευση σε εργατικές και λαϊκές μάζες απ’ ό,τι η αστική φιλελεύθερη διαχείριση, αφού έχει πιο βαθιές ρίζες στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Φέρνει μεγαλύτερη σύγχυση και απογοήτευση αφού υπόσχεται ακόμα και «δημοκρατικό» σοσιαλισμό (μέσω μεταρρυθμίσεων, κοινοβουλευτικών αποφάσεων).
Το βιβλίο προσφέρει μια γνώση για την ανάγκη πάλης του κομμουνιστικού κινήματος, τόσο με το φασισμό όσο και με το ρεφορμισμό-οπορτουνισμό, που σε τελευταία ανάλυση εξίσου υπηρετούν τη διατήρηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του συστήματος.Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής!