Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑπάντηση της Δ.Α.Σ στο παραλήρημα του συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

                                       
                                                               ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΜΑΡΟΥΣΙ 9-8-2014 
     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα από ένα αντικομουνιστικό παραλήρημα ο γραμματέας του Σωματείου προσπαθεί να απαντήσει στις καταγγελίες της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΔΑΣ. Φαίνεται είναι τα νέα καθήκοντα που του ανατέθηκαν. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή και να απαντήσουμε στα λεγόμενα του.

Είναι θετικό ότι για πρώτη φορά παραδέχεται ότι στηρίζεται ή υποστηρίζεται από τη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα και εδώ ο συνάδελφος γράφει τη μισή αλήθεια. Να του θυμίσουμε διότι φαίνεται ότι ξεχνάει (ίσως λόγο ηλικίας) ότι και το 2012 στο 41ο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ κοσμούσε τα ψηφοδέλτια της ΑΣΚ ΟΤΑ συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Να του θυμίσουμε επίσης ότι στη προτελευταία ανακοίνωση του Σωματείου αντιγράφει πλήρως κείμενο της παράταξης του και το δημοσιεύει στο τύπο δηλώνοντας ότι είναι κείμενο του Σωματείου (ποτέ δεν κουβεντιάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο).

Άρα τα δήθεν ανεξάρτητου ακομμάτιστου που δήλωνε τη προηγούμενη περίοδο αποτελούν υποκρισία, αποτελεί μύθο ότι δεν στηρίζει και δεν στηρίζεται από κανέναν.Δηλώνει υπέρμαχος των συλλογικών αποφάσεων με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων. Να του ξαναθυμίσουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει να συγκληθεί τουλάχιστον δύο μήνες και γενική συνέλευση ούτε θυμόμαστε από πότε. Δηλαδή σήμερα που κυβέρνηση και Δήμαρχοι υλοποιώντας τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χτυπάνε κάθε δικαίωμα των εργαζομένων που τους έχει απομείνει ο πρωτοβάθμιος φορέας δηλαδή το σωματείο έχει να συνεδριάσει δύο μήνες και από πότε το συμφέρον των εργαζόμενων ταυτίζεται (όλος τυχαίως) με αυτό της διοίκησης του Δήμου όπως η απόφαση για την αξιολόγηση ή την αποστολή στοιχείων;Παρακάτω αναφέρει ότι από το συγκεκριμένο έγγραφο με αρ. πρωτ. 42759/4-7-2014 που κατέθεσε προς το γραφείο προσωπικού ήθελε να διασφαλίσει τους εργαζόμενους που δεν πλαστογράφησαν ή που δεν έχουν κάτι μεμπτό στο φάκελο τους, ταυτόχρονα στο ίδιο έγγραφο επικαλείται εγκύκλιο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης όπου μιλάει για ενημέρωση των φακέλων όσο αφορά τις μετατροπές των συμβάσεων δηλαδή καμία σχέση με (απολυτήρια σχολείων η διπλώματα κ.λ.π.).

Πως γίνεται να θέλει κάποιος τη κατάργηση του αντιλαϊκού αντεργατικού νόμου αλλά ταυτόχρονα να καλεί τους συναδέλφους του γραφείου προσωπικού να εφαρμόσουν εγκύκλιο του σχετικού νόμου; Δηλαδή οι υπογράφοντες το σχετικό έγγραφο δεν γνώριζαν ότι η εγκύκλιο που επικαλούνται αναφέρεται στις μετατροπές των συμβάσεων και όχι στα πλαστά που έτσι και αλλιώς ελέγχονται από το γραφείο προσωπικού; Αν αυτό δεν είναι υποκρισία δεν είναι κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους τότε τι είναι; Ο γραμματέας και ο πρόεδρος του σωματείου αποτελούν μέρος και χρεοκοπημένου συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι από αυτούς που άλλα δηλώνουν στο Σύνταγμα και άλλα εφαρμόζουν στο Μαρούσι.Όμως ο Γραμματέας του Σωματείου ως γνήσιος αντικομουνιστής εκτός από προβοκάτορας αποδεικνύεται και ψεύτης αραδιάζοντας μια σειρά ανακρίβειες ότι η ΔΑΣ δεν ψήφισε το κείμενο για την αξιολόγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. (τα συμπεράσματα δικά σας).

Για την ιστορία η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα καταδικάζοντας και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Σε αντίθεση με το κόμμα τη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί που ακόμα και σε αυτό το κομμάτι κρατώντας τυχοδιωκτική στάση προχώρησε στη ψήφιση και των δύο ψηφισμάτων και σε αυτό που κατέθεσε η Διοίκηση του Δήμου και σε αυτό που κατέθεσε η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που ουδεμία σχέση είχαν μεταξύ τους.

Λυπάμαι αλλά για ακόμα μια φορά ο γραμματέας του Σωματείου ως πρώιμος αριστερούλης χρησιμοποιεί την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980 στις «μεγάλες δόξες» της αυριανής, αλλά τι να πεις με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Ενώ για αποκατάσταση της αλήθειας οι εκλεγμένοι με τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν αξιολογούν συναδέλφους διότι δεν συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων και των Διευθυντών.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία δεν κάλυπτε και δεν καλύπτει καμία κατάσταση και κανέναν ας ψάξει στο κύκλο του για το ποιος καλύπτει ποιον. Γιατί ο ίδιος αποδέχεται και εκτελεί εντολές από συναδέλφους που δεν έχουν ούτε καν απόφαση για να είναι υπεύθυνοι;

Και τέλος τολμάει να αναφέρεται στην ενότητα των εργαζομένων όταν το 30% των εργαζομένων στο Δήμο δεν είναι γραμμένοι το σωματείο, τολμάει να μιλάει για ενότητα των εργαζομένων όταν ο ίδιος καταψήφισε στο προηγούμενο συνέδριο στο να μην έχουν οι συμβασιούχοι τα ίδια συνδικαλιστικά δικαιώματα με τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ, τολμάει να μιλάει για ενότητα αυτός που διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σύμβαση εργασίας. Τολμάει να μιλάει για ενότητα όταν και ο ίδιος με τη στάση του αρνείται την ενοποίηση των σωματείων. Τελικά θα πρέπει να απαντήσει σε ποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ανήκει.

Συνάδελφοι/ σσες,

ο γραμματέας μέσα από το κείμενο του αποδεικνύεται ο καλύτερος μαθητής της πολιτικής της κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι να τους κάνει το υπουργείο τους ελεγκτές και τους ελέγχους των φακέλων όταν διαθέτει τέτοια συνδικαλιστικά μπουμπούκια;

Όσο αφορά τα πλαστά γνωρίζει η ΔΑΣ έχει ξεκάθαρη θέση καμία αποδοχή, αλλά για να σκεφτεί, ποιες πολιτικές δυνάμεις ήταν αυτές που τόσα χρόνια τα αποδεχόντουσαν;

Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα, από τη στάση όλων αυτών που δηλώνουν ότι εκπροσωπούν τους εργαζόμενους όπως ο γραμματέας αλλά στη πράξη εκπροσωπούν τους νόμους και τα διατάγματα των κυβερνήσεων και των δημάρχων δηλαδή τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άρα στο ερώτημα ή με τους εργάτες ή με τις γραβάτες; Ο γραμματέας του Σωματείου τάχθηκε με τις γραβάτες.

Καμία ανοχή στους «εκπροσώπους» των εργαζομένων που όλα τα προηγούμενα χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να ξεπουλάνε τους εργαζόμενους μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους.

Καμία ανοχή σε αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια συμφώνησαν με την ελαστικοποίηση της εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Καμία ανοχή σε αυτούς που οι απόψεις τους αλλάζουν από παράγραφο σε παράγραφο μέσα στα ίδια τους τα κείμενα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους να στείλουν στα τσακίδια όλα αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.Υ.Γ. Το «ο καιρός θα δείξει», τα ραντεβουδάκια στα γουναράδικα και τις λοιπές αρλούμπες να τις κάνει τάμα και να τις στείλει με τον αρχηγό του να διαβαστούν στο Άγιο Όρος ο «ανεξάρτητος» γραμματέας.Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου