Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ

                                                    


                                                ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                               ΜΑΡΟΥΣΙ 31/7/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις δημοτικές εκλογές και η «φιλεργατική» διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά σε απολύσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.


Συγκεκριμένα από τη Τρίτη το μεσημέρι στελέχη της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης   επικοινωνούσαν με τους εργαζόμενους όπου τους ειδοποιούσαν ότι  τη Πέμπτη 31-7-2014 λήγει η σύμβαση τους  και να μη ξανάρθουν στη δουλειά.
Να θυμίσουμε ότι τη προηγούμενη περίοδο η Διοίκηση του Δήμου (δια στόματος δημάρχου) δήλωνε ότι προχωράει στη ίδρυση των δουλεμπορικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων διότι ήθελε να εξασφαλίσει τα «καημένα τα Μαρουσσιωτόπαιδα», όμως η εξασφάλιση τους άντεξε μόνο δύο μήνες μετά τις εκλογές.

Αυτός είναι ο νέος εργασιακός μεσαίωνας  που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός και οι δήθεν «ανεξάρτητοι» δήμαρχοι και περιφερειάρχες οι υποστηριχτές των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υποστηριχτές αλλά και οι επίδοξοι διαχειριστές  του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε την ύπαρξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων αφού  αποτελούν το προγεφύρωμα ώστε μια σειρά υπηρεσίες να περάσουν στα χέρια μεγαλοεργολάβων αλλά και να προχωρήσουν στο παραπέρα  ξεχαρβάλωμα των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στους εργαζομένους.
Πάγια θέση του ταξικού κινήματος είναι να κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις του Δήμου αφού πρώτα έχει μεταφερθεί όλο το προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει να παίζει με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να αγωνισθούν, να σταματήσουν να αναθέτουν τη επίλυση των προβλημάτων τους σε κάποιους άλλους. Κανένας δεν θα τους λύσει το πρόβλημα αν οι ίδιοι δεν καταλάβουν τη δύναμη τους. Η λύση θα βρεθεί μόνο από τον οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία τους σε συμμαχία με την υπόλοιπη κοινωνία, με όλους αυτούς που πλήττονται από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και μισθούς που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Κανένας Δήμαρχος και καμιά Διοίκηση δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και με τις ζωές των οικογενειών μας.

                                                                                   Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
                                                             Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου