Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΗ αξιολόγηση της κυβέρνησης ,σημαίνει κατάργηση υπηρεσιών και απολύσεις.


                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου έχουμε ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης,με θέμα συζήτησης να απαιτηθεί η κατάργηση του νόμου 4250/26-3-14 που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Για να ακουστούν οι θέσεις της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων πάνω στο σοβαρό θέμα. Κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό.

Εργαζόμενοι, με αυτό τον νόμο προχωρά εκτός των άλλων, σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των εργατουπαλλήλων.
Μέσω και της προωθούμενης αξιολόγησης η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από απολύσεις. Επίσης η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο, που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών, που τις υποβαθμίζουν, επιχειρεί να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να αναδείξει τα νέα επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης.


Ταυτόχρονα με εγκύκλιο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ΘΕΜΑ: Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των Ν.Π.Δ.Δ. που αφορά μέρος των πρόσφατα ψηφισμένων ρυθμίσεων που πέρασε η Κυβερνητική πλειοψηφία στην βουλή μέσω του πολυνόμου που αλλάζει και προσαρμόζει επί το αντιδραστικότερο λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης. Με βάση την συγκεκριμένη εγκύκλιο που στάλθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους Δήμους γίνεται πια ολοκάθαρο ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση του προσωπικού για να δώσει βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και τομέων που μέχρι σήμερα παρέμεναν στην ευθύνη του κράτους και των Δήμων.
Όπως φαίνεται οι εκλογές τέλειωσαν,αλλά τα προβλήματα για το Λαό και τους εργαζόμενους δε έχουν τέλος.
Πάντως γεννά ερωτηματικά ότι στη συνάντηση του δημάρχου με το Δ.Σ. του σωματείου εργαζόμενων, οι δικηγόροι των δύο πλευρών ,δεν συζήτησαν για την αξιολόγηση-απολύσεις!?
Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση και να διεκδικήσουν,
την κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4250/14 να μην υπογράψει ο Δήμαρχος απόφαση έκδοσης επιμερισμού ποσοστών, αυτό θα σημαίνει ότι παίρνει και την ευθύνη να κλείσουν και να δοθούν σε ιδιώτες δημόσιες υπηρεσίες και δομές, και οι εργαζόμενοι να πάρουν το δρόμο της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης και της κινητικότητας!
ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΠΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ!


ΜΑΡΟΥΣΙ ΙΟΥΝΗΣ 2014