Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Δυνάμωσε ακόμα περισσότερο τη Λαϊκή Συσπείρωση
είναι η εγγύηση για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Παφίλης Θανάσης
Υποψήφια Aντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Μπαλού Αλεξάνδρα
Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Φωτόπουλος Θανάσης, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων

Στις εκλογές στις 18 Μαΐου για το δήμο και την περιφέρεια οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, άντρες και γυναίκες που πληρώνουμε τις συνέπειες από την κρίση αυτού του συστήματος
κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα
  • Ψηφίζουμε με βάση τα πραγματικά, τα ταξικά μας συμφέροντα
  • Ψηφίζουμε για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας
  • Ψηφίζουμε αυτό που πραγματικά πονάει το καπιταλιστικό σύστημα και δίνει ελπίδα και προοπτική στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Πλέον έχουμε πείρα από την πολιτική που τσακίζει την ζωή μας.
Υπάρχει ένοχος:

Είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του θυσιάζει το δικαίωμα μας στη δουλειά, στην υγεία, την παιδεία, την σύνταξη, στην ίδια τη ζωή.
Είναι η ΕΕ, η λυκοσυμμαχία των καπιταλιστών, που ιδρύθηκε για να θωρακίσει την κερδοφορία των καπιταλιστών, για να τσακίσει τους λαούς.

Αυτήν την πολιτική υλοποίησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή την πολιτική υπερασπίζονται όλα τα κόμματα – παλιά και “νέα”, με τα ίδια υλικά - που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Κοροϊδεύει συνειδητά τους εργαζόμενους ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει ότι μπορεί να διαχειριστεί “με σεβασμό και στα κέρδη και στα λαϊκά δικαιώματα” αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και δίνει καθημερινά εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο ότι μπορεί να τα καταφέρει. Γι αυτό και παίρνει συνεχώς εύσημα από τον ΣΕΒ.

Αυτήν την πολιτική υλοποίησαν κατά γράμμα οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες στην μεγάλη γκάμα αρμοδιοτήτων που έχουν αναλάβει ως το τοπικό κράτος σε κρίσιμους τομείς και υπηρεσίες. Τώρα έχεις πικρή πείρα ότι οι δήμοι έχουν γίνει ένα ακόμα εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου για να τσακιστούν οι εργασιακές σχέσεις, για να λεηλατηθεί το λαϊκό εισόδημα, για να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση να παρέχει δωρεάν, και με τις αντίστοιχες κρατικές δομές, τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Ο δήμος Αμαρουσίου είναι τρανταχτή απόδειξη για το πώς αξιοποιείται ο δήμος για να υλοποιηθεί η πολιτική που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο, πώς παίρνει σάρκα και οστά η αντιλαϊκή λαίλαπα και στο επίπεδο του δήμου:


Η Διοίκηση της ΝΔ (Πατούλης) συμμετείχε δραστήρια στην επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στην αύξηση των απολύσεων και της ανεργίας. Από το 2011 μέχρι σήμερα πάνω από 800 εργαζόμενοι απολύθηκαν από το Δήμο. Το αποτέλεσμα είναι στο δήμο να εργάζονται μόλις 151 μόνιμοι υπάλληλοι και 475 ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που και αυτοί νιώθουν την απειλή της “κινητικότητας” και της “διαθεσιμότητας” να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους. Καθιέρωσε την λειτουργία “Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων” σε τέσσερεις σημαντικούς τομείς λειτουργίας του δήμου (οδοκαθαρισμός, λειτουργία παιδικών σταθμών, φύλαξη σχολείων και δημοτικών κτιρίων, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων). Έβαλε πλάτη στο έργο της κυβέρνησης και της ΕΕ για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αφού οι εργαζόμενοι στην πράξη σπρώχνονται να συστήσουν «συνεταιριστική επιχείρηση» για να βγάλουν μεροκάματο, ενώ ανοίγονται επικίνδυνοι δρόμοι για τους όρους παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Η διοίκηση Πατούλη τσάκισε το λαϊκό εισόδημα, υλοποιώντας κατά γράμμα την κυβερνητική πολιτική που επιβάλλει το άγριο χαράτσωμα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Τα έσοδα από κεντρικούς πόρους δεν ξεπερνούν στην πράξη το 13 – 14% των συνολικών εσόδων σύμφωνα με τους οικονομικούς απολογισμούς του δήμου. Τα υπόλοιπα προέρχονται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τα βαριά, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, τα τροφεία των παιδικών σταθμών, δεκάδες άλλα τέλη, τα πρόστιμα, και από την εφαρμογή πλήρης ανταποδοτικότητας σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος (π.χ. παροχές στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού). Αδιάψευστη απόδειξη της βαθειά αντιλαϊκής, ταξικής πολιτικής της δημοτικής Αρχής αποτελεί το γεγονός ότι στην τριετία 2011 – 2014 τα τέλη καθαριότητας αυξήθηκαν κατά 37% για την κατοικία των λαϊκών στρωμάτων (από 1,1€/τμ σε 1,51€/τμ για τις κατοικίες μέχρι 80 τμ) και μειώθηκαν κατά 48% για το μεγάλο κεφάλαιο (από 2,91€/τμ σε 1,51€/τμ για τις κατοικίες άνω των 500 τμ και από 14,57€/τμ σε 7,57€/τμ για τους επαγγελματικούς χώρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων).
Τα έργα και οι δραστηριότητες βιτρίνας κυριαρχούν σε βάρος των έργων τεχνικής υποδομής που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώμματα που ζουν στο Μαρούσι. Αντιπλημμυρικά και αγωγοί ομβρίων, αντισεισμική θωράκιση, ασφαλής υλικοτεχνική υποδομή παιδικών σταθμών, ελεύθεροι χώροι, διάνοιξη δρόμων, επαρκής ηλεκτροφωτισμός, βρίσκονται στα αζήτητα. Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνουν έργα βιτρίνας με υπέρογκο κόστος (π.χ. «Βιοκλιματική ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού κέντρου», με τελικό προϋπολογισμό στα 7,6 εκατ. €). Έργα που υπηρετούν και αυτά το στόχο να «αναπτυχθεί» παραπέρα το Μαρούσι ως μητροπολιτικό κέντρο υπηρεσιών που έχει ανάγκη το κεφάλαιο με άμεσα θύματα τις αναγκαίες τεχνικές υποδομές, τους όρους διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων.
Η πολιτική της δημοτικής Αρχής ήταν και αυτή χτύπημα για τους αυτοαπασχολουμενους με την προκλητική στήριξη που έδωσε σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (υπερτοπικά εμπορικά κέντρα, γραφεία και εγκαταστάσεις διεθνών και εγχώριων μονοπωλίων, υγειονομικές μονάδες κ.ά.) Το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, με την προοπτική μάλιστα να προσελκύσει στο Μαρούσι και άλλους ομίλους στον τομέα των υπηρεσιών. Διαπιστώνονται μείωση στο μισό των ανταποδοτικών τελών τους, ευνοϊκές πολεοδομικές και άλλες ρυθμίσεις καθώς και έμμεση διοχέτευση πελατών που προβάλλεται ως προσφορά προς τους δημότες.
Σχετικά με την περιβόητη κοινωνική πολιτική του δήμου, αυτό που υλοποιείται στο Μαρούσι είναι η στρατηγική πολιτική του κεφαλαίου να δοθεί το τελικό χτύπημα στις όποιες κρατικές κοινωνικές υποδομές έχουν απομείνει και να υποκατασταθούν από ένα ακόμη πιο υποβαθμισμένο δίχτυ, υποτυπώδους προστασίας, που και αυτό θα παραδοθεί, το πιο αποδοτικό κομμάτι, στο κεφάλαιο και το υπόλοιπο στους αετονύχηδες των ΜΚΟ.


Τη δημοτική αρχή της ΝΔ στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ως γνήσια συγκυβέρνηση και στο δήμο. Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ συμπλέουν απόλυτα με την πολιτική της διοίκησης Πατούλη καθώς πρόκειται για τη συνέχιση της ίδιας, επί Τζανίκου, δικής τους πολιτικής, για την υλοποίηση σε τοπικό επίπεδο της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Οι ανέξοδες φραστικές τους αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο με το Δήμαρχο, αποτελούν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Στα δημοτικά συμβούλια στήριξαν όλες τις στρατηγικές αποφάσεις της διοίκησης Πατούλη.

Μην παγιδευτείς στα ψεύτικα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ. Τάζει «λαγούς με πετραχήλια» για να πάρει την ψήφο σου και να τη χρησιμοποιήσει στο όνομα της «υγιούς επιχειρηματικότητας».
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι (Μαγιάκης) υποστηρίζει την ΕΕ και τις αποφάσεις της. Αναγορεύουν ως μόνο υπεύθυνο το Μνημόνιο και τον κακό δήμαρχο, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ΕΕ και την αντιδραστική πολιτική της. Προσκυνούν και στήριξαν και αυτοί το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο λειτουργούν οι δήμοι σήμερα. Ένα θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε πριν από τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια: ο δήμος που υλοποιεί απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ. Ο δήμος – επιχειρηματίας που κοστολογεί την κάθε του υπηρεσία. Ο δήμος – ανταγωνιστική επιχείρηση, δηλαδή με φθηνούς ευέλικτους εργαζόμενους, που παραχωρεί υπηρεσίες του σε ιδιώτες και ΜΚΟ. Πασχίζουν να πείσουν ότι με την παράταξή τους στη διοίκηση του δήμου, το Μαρούσι θα γίνει «μια πόλη δημοκρατική, πολιτισμένη και λειτουργική προς όφελος  της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του». Πόσο εύκολα ξεχνούν τη «μνημονιακή κόλαση», όταν είναι να παραπλανήσουν, να δημιουργήσουν αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα για τον αντιδραστικό ρόλο της Τοπικής Διοίκησης σε περίοδο κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος.
Είναι χαρακτηριστική η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά ζητήματα : Ψήφισαν την ανάθεση υπηρεσιών του δήμου σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, στηρίζοντας τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σ’ αυτές. Στηρίζουν τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Τώρα μιλάνε για 'ενότητα' για να διώξουμε τον Πατούλη. Κρύβουν συνειδητά όμως ότι στηρίζουν όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας του δήμου, όπως και ο Πατούλης. Με την επικίνδυνη λογική του “μικρότερου κακού” προσπαθούν να εγκλωβίσουν λαϊκό κόσμο στην μέγγενη του νέου διπολισμού. Χαρακτηριστικό στοιχείο για το πόσο στηρίζουν και θα στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο του δήμου είναι ότι έχουν δώσει πολιτική στέγη σε γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Γιαννακάκος – επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 2010).
Αυτή η “λύση” είναι δοκιμασμένη. Κανένας λαϊκός άνθρωπος να μην παγιδευτεί σε αυτά τα ψεύτικα διλήμματα.
Έχεις βγάλει συμπεράσματα. Αξιοποίησε την πείρα σου.
Είδες στην πράξη ότι τα μεγάλα λόγια για τις δήθεν «τοπικές κοινωνίες» και την «ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης» αποδείχτηκαν κούφια.
Έχεις χορτάσει από επίδοξους, παλιούς και νέους, «σωτήρες», οι οποίοι υλοποιούν στο δήμο το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Καταδίκασε τους κάθε λογής «ανεξάρτητους», «υπερκομματικούς», «νέους και άφθαρτους». Είναι γνωστοί και δοκιμασμένοι. Έχουν ψηφίσει και στηρίξει το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και τώρα θα εμφανιστούν για ακόμα μια φορά, λίγο πριν τις εκλογές, λανσάροντας το «νέο», ενώ είναι παλιοί, φθαρμένοι και γνήσιοι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται.
Στείλε στο περιθώριο, αν και όπου τολμήσουν, τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, με όποιο όνομα κι αν εμφανιστούν. Είναι τσιράκια των αφεντικών, δεν έχουν καμία σχέση με το λαό και τις αγωνίες του.
Έχεις σίγουρη επιλογή: Εμπιστεύσου τους κομμουνιστές και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αμαρουσίου. Ξέρεις από την ίδια σου την πείρα πως δε θα σε προδώσουν, θα μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης γιατί δε λένε «άλλα στα αλώνια και άλλα στα σαλόνια», δεν το παίζουν φίλοι του λαού και από πίσω να κλείνουν το μάτι στο κεφάλαιο.
Πιο δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σημαίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός ο αγώνας του εργάτη, του ανέργου, του συνταξιούχου, του νέου.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ
ΜΕ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα και – κυρίως – έξω από το Δημοτικό συμβούλιο προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα που εφάρμοσε η Διοίκηση του Δήμου. Πολιτική που σιγόνταραν όλες οι παρατάξεις που πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Συγκρούστηκαν με τον «Καλλικράτη» όταν οι υπόλοιπες παρατάξεις τον ψήφιζαν ή τον στήριζαν στην πράξη.
  • Κατήγγειλαν και καταψήφισαν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τις δεκάδες απολύσεις στο Δήμο, τη λογική της ανταποδοτικότητας στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, σε κάθε δομή και υπηρεσία του Δήμου. Μπήκαν μπροστά κι εμπόδισαν τη διοίκηση να βάλει εργολάβο στη σίτιση και καθαριότητα των παιδικών σταθμών.
  • Συμπαραστάθηκαν σε όλους τους λαϊκούς αγώνες: των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στους σχολικούς φύλακες, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο,των συμβασιούχων, των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΚΑΤ και άλλους χώρους δημόσιας και ιδιωτικής υγείας.
  • Απαίτησαν τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Στήριξαν τους ανέργους και τις διεκδικήσεις τους, τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων. Αποκάλυψαν ότι οι λαϊκές οικογένειες υποφέρουν ΚΑΙ από τα χαράτσια του Δήμου και απαίτησαν ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Για να εκλεγούν αγωνιστές στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο

που θα συγκρούονται και δε θα προσκυνάνε την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.