Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΓια τους ελεύθερους χώρους και την περιοχή της αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου

Οι ελεύθεροι χώροι είναι λαϊκή περιουσία,δεν θα επιτρέψουμε την τσιμεντοποίηση των λίγων που έχουν απομείνει στο προάστιο της πόλης μας. 

Ο επικεφαλής  της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής της αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου,συμμετείχαμε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο εξωραϊστικός σύλλογος  της περιοχής την Κυριακή 27 Απρίλη.
Από τη συζήτηση που έγινε επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι,

  • Το Μαρούσι, επιλεγμένο εδώ και δυόμισι 10ετίες να αποτελέσει τον έναν από τους 4 νέους υπερτοπικούς πόλους της Αττικής, συγκέντρωσε σημαντικές υπερτοπικές χρήσεις (μεγάλα εμπορικά κέντρα, γραφεία πολυεθνικών, τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ,υπ. Παιδείας κ.λπ) που από τη μια μεριά περιόρισαν το χώρο της μόνιμης κατοικίας και από την άλλη πρόσθεσαν τεράστιο φόρτο ατόμων και οχημάτων τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Το "όραμα" της δημοτικής αρχής  για την «οικονομική ανάπτυξη του Αμαρουσίου … ως κομβικού προορισμού για επιχειρηματική δραστηριότητα, …» δηλ. ως παραπέρα υποδοχέα των δραστηριοτήτων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που απειλούν ήδη, υπό την πίεση και της καπιταλιστικής κρίσης, με γκετοποίηση συνοικίες της πόλης μας.
Κάναμε ξεκάθαρο ότι μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, θα παλέψουμε ενάντια στη μετατροπή της περιοχής "Δηλαβέρη" ,σε υπερτοπικό πόλο έλξης επιχειρηματικής δράσης.Αυτό σε τίποτα δε θα ωφελήσει τους κατοίκους,αντίθετα μεγαλύτερη επιβάρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος θα επιφέρει.

Όπως  μέχρι σήμερα,έτσι και θα συνεχίσουμε, ακούραστα και αταλάντευτα  να πιέζουμε για την γρήγορη ανέγερση, σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην αγ. Φιλοθέη, χωρίς να περιοριστεί η λειτουργία του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων,για την στέγαση του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου.

Οι ελεύθεροι χώροι είναι Λαϊκή περιουσία,δεν θα επιτρέψουμε την τσιμεντοποίηση των λίγων που έχουν απομείνει στο προάστιο της πόλης μας. 

 Και από αυτή τη συζήτηση καλούμε τους κατοίκους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ποιες δημοτικές παρατάξεις προσπαθούν να σας ξεγελάσουν,να σας κρύψουν τις  πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματα.

Οι πολιτικές των μονοπωλίων,της Ε.Ε,των κομμάτων τους στη Ελλάδα,έμπαιναν και θα συνεχίζουν να μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη για όφελος της πλειοψηφίας του Λαού.

Καταδικάστε αυτές τις πολιτικές Ε.Ε-κεφαλαίου, που μας πετσοκόβουν εισόδημα, δικαιώματα και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας στις γειτονιές, για να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Ενισχύστε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές και στην περιφέρεια τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής το Θανάση Παφίλη και στις Δημοτικές στο Μαρούσι με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Φωτόπουλο.