Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΠΑΜΕ στους ΟΤΑ: Για την αναβολή των κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα “δίπλωσε”. Μάζεψε τις κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση, πριν καν ξεκινήσουν....

Αρκέστηκε στην αναβολή της διαδικασίας της αξιολόγησης, που εξήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σάλπισε την αναβολή των προγραμματισμένων για τις 28-4-2014 καταλήψεων, συγκεντρώσεων και Γενικών Συνελεύσεων.

Καλλιεργεί και με αυτό τον τρόπο, τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους, ότι μπορεί το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, το ζήτημα δηλ. του κρατικού αντιδραστικού ελέγχου των εργαζομένων να αντιμετωπιστεί όταν ξεκινήσει, όταν προκύψει... με κάποιες στιγμιαίες και αποσπασματικές αντιδράσεις, αντί της σχεδιασμένης και οργανωμένης συλλογικής δράσης. Για άλλη μια φορά συμμαχεί με τους Δημάρχους, που κρύβουν τη συμφωνία τους με τον νόμο για την αξιολόγηση όπως και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τις ιδιωτικοποιήσεις και την γενικότερη λειτουργία των ΟΤΑ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ζητούσαν αναβολή της εφαρμογής του, μπροστά στις τοπικές εκλογές...

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση αυτή...

Πριν λίγες μέρες με άλλη ανακοίνωσή της η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ ενημέρωνε τους εργαζόμενους των Δήμων, ότι δεν τους “πιάνει” ο νόμος αυτός της αξιολόγησης !!!

Και η υποκρισία της κορυφώθηκε όταν μετά την αναβολή των κινητοποιήσεων που κήρυξε, στην ΑΔΕΔΥ (στις 28-4-2013), μαζί με τις άλλες δύο παρατάξεις προέλευσης ΠΑΣΟΚ και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κήρυξαν απεργία διαρκείας !!! μόνο για όσους εμπλέκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης και μόνο όταν η διαδικασία αυτή πρόκειται να συμβεί! Μάλιστα σημείωσαν ότι η απεργία πρέπει να ξεκινήσει από τους γενικούς διευθυντές της Δημόσιας Διοίκησης (!), δηλαδή από τα επιτελικά στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών, που δεν είναι μέλη των σωματείων και είναι συστηματικά απεργοσπάστες.

Έτσι, η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ αχρηστεύει τους όρους αποτελεσματικότητας των αγώνων, χαντακώνει το νόημα της απεργίας, καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την επανάπαυση.

Με καιροσκοπικούς τακτικισμούς και αγωνιστικούς λεονταρισμούς δεν προωθείται η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών αλλά η προώθηση μόνο ενός άλλου μείγματος διαχείρισης της βαρβαρότητας. 

Αποτελεσματική απάντηση στο μέτρο της αξιολόγησης, στις απολύσεις, την τρομοκρατία και την χειραγώγηση των συναδέλφων μπορεί να δώσει μόνο ο συνεπής, συνεχής και οργανωμένος ταξικός αγώνας των εργαζομένων.


29-4-2014