Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Για τις ποινές φυλάκισης σε χαλυβουργούς

Ο μεγαλειώδης αγώνας των χαλυβουργών δεν λερώνεται, δεν μπορεί να υπερνικηθεί από καμιά δικαστική απόφαση.


Θέλουμε να καταδικάσουμε και να καταγγείλουμε την απόφαση του δικαστηρίου που επέβαλε ποινές πολύμηνης φυλάκισης στους ηρωικούς απεργούς χαλυβουργούς.

Αυτή η απόφαση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κυβέρνησης και των βιομηχάνων και του δόγματός τους <<νόμος και τάξη>>.
Θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πρωτοπόρους εργάτες χαλυβουργούς.
Ο αγώνας των χαλυβουργών ξεπέρασε τις πύλες του εργοστασίου, έγινε υπόθεση όλων των εργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό.

Αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας δεν λερώνεται, δεν μπορεί να υπερνικηθεί από καμιά δικαστική απόφαση.
Η κυβέρνηση, οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, η δικαιοσύνη δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, του φτωχού λαού.
Υπερασπίζονται τον Μάνεση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τα μονοπώλια.
Η επίθεση ενάντια στους αγώνες, στους πρωτοπόρους εργάτες, δείχνει το μένος τους για την οργανωμένη πάλη.
Καλούμε, τα σωματεία των εργατοϋπαλλήλων στο δήμο, κάθε τίμιο εργάτη και εργάτρια να καταδικάσει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων.Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να αντιδράσει με ψήφισμα.
Τώρα ανασύνταξη του εργατικού, λαϊκού κινήματος, για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που εξαθλιώνει χιλιάδες οικογένειες.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει