Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΌλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη με το ΠΑΜΕ

Προσυγκέντρωση στις 9:30 στην Πλ. Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο οι Μαρουσιώτες εργαζόμενοι.
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζουν τα ταξικά συνδικάτα την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Απρίλη.
Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στηνΑθήνα θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ 
«Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα. ΨΗΛΑ το κεφάλι! ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων. Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων». (Διαβάστε το κάλεσμα αναλυτικά ΕΔΩ).

Κάλεσμα στις Γραμματείες, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα των μπλόκων να συμμετάσχουν μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, σημειώνοντας ότι «τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που θέσαμε και διεκδικήσαμε στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη τη χώρα παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία και τα διεκδικούμε για μια ακόμη φορά με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 9 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ. Με το σύνθημα «Όλοι στους δρόμους του αγώνα την Τετάρτη 9 Απρίλη» καλεί σε συμμετοχή για οργάνωση της πάλης σε κάθε σωματείο, σε κάθε γειτονιά. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 9 Απρίλη καλεί τις γυναίκες η ΟΓΕ,σημειώνοντας ότι «οι δυνάμεις της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Στις 9 Απρίλη καμιά εργαζόμενη στη δουλειά, καμιά άνεργη στο σπίτι. Δίνουμε το "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα».(Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Κάλεσμα στους σπουδαστές των ΤΕΙ και στους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 9 Απρίλη, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνοντας: «Στις 9 Απρίλη κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζί με το λαό σαν μια γροθιά κόντρα σε κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια! Έτσι δίνουμε και παίρνουμε περισσότερη δύναμη! Παλεύουμε για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!».
Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας στις 9.30 π.μ.
  • Στην Κάνιγγος: Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών - Καθαριστριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Κεντρικού Τομέα. 
  • Στην πλ. Βάθης: Σωματεία, Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας και Ιματισμού.
  • Στην πλ. Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Δημόσιου και ΟΤΑ. 
  • Στην πλ. Εθνικής Αντίστασης: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Συνταξιούχων και Νοτίου Τομέα.
  • Στα Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Εκπαιδευτικοί.