Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΣυζήτηση στο ΔΣ για την Υγεία, Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης για το κλείσιμο υποκαταστημάτων του ΕΟΠΥΥ

"Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο.
Με τον τομέα της Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανένας."

   ΜΑΡΟΥΣΙ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2014

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο τις 18/2/2014 ,κατήγγειλε την κυβέρνηση και την Ε.Ε, που στο όνομα του εξορθολογισμού των κοινωνικών "δαπανών" και του λιγότερου κράτους,προχωρά στο κλείσιμο των πολυϊατρείων στη πόλη μας.Καταθέσαμε ψήφισμα για συζήτηση και προς ψήφιση.

Αναδείξαμε επίσης των εμπαιγμό της δημοτικής αρχής και των άλλων δημοτικών παρατάξεων.

Ο Δήμαρχος(ΝΔ+συνδικαλιστής της ΝΔ στον Ι.Σ.Α), η παράταξη του ΠΑΣΟΚ(ότι έμεινε),μαζί με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ( με το όλο? ΠΑΣΟΚ) και στις τοποθετήσεις τους αλλά και στο κοινό ψήφισμα τους, αναλώθηκαν σε ανούσια κριτική είτε για λανθασμένους χειρισμούς,,είτε για προχειρότητα,από πλευράς υπουργού και σε αντιμνημονιακές  κορόνες.

Προσπάθησαν να κρύψουν από το Λαό της πόλης τι και ποιους εξυπηρετεί η κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Ωφελημένοι από την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας θα βγούνε οι επιχειρηματίες(είτε υγιείς,είτε "άρρωστοι")  που έχουν επενδύσει στην ΥΓΕΙΑ και τα ιδιωτικά ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ! Και πάλι οι Λαϊκές οικογένειες της πόλης μας θα κλιθούν να πληρώσουν το μάρμαρο.

Φιλολαϊκή πολιτική στο τομέα της υγείας, με συνύπαρξη ιδιωτών και δημοσίου, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στη δευτέρα παρουσία,με όποιο μείγμα διαχείρισης.  
  

Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο. Με τον τομέα της Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανένας.
Θα πρέπει να οργανωθεί άμεσα παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας. Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί, να μην καταργηθεί κανένα ιατρείο, κανένα Κέντρο Υγείας, καμία υγειονομική μονάδα. Δεν θα πρέπει να πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο χαμηλόμισθος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο άνεργος, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του για τα φάρμακά του, για τη στοιχειώδη περίθαλψη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται μαζί με τους αγωνιζόμενους εργατοϋπάλληλους στο δρόμο του αγώνα,όχι μόνο εκεί που υπάρχουν οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές,αλλά εκεί που παλεύει για τα καθημερινά του προβλήματα ο Λαός. Ταυτόχρονα τον καλούμε ξεκάθαρα, να κάνει δική του υπόθεση την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας , που συνεχώς θα μας φορτώνει με περισσότερα βάσανα για να κερδίζουν τα παράσιτα από την δικιά μας φτώχεια και εξαθλίωση.   
Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


Να σταματήσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που αποφάσισε για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ,με την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου.Να ακυρώσουμε το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Ούτε στιγμή να μην επιτρέψουμε να μείνουν κλειστά.Η κυβέρνηση λέει ότι θα είναι προσωρινό το κλείσιμο,αλλά καμιά αρρώστια δεν περιμένει προσωρινά,πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους τα πολυϊατρεία.

Ακόμα και όταν επαναλειτουργήσουν,η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ανοιχτά ούτε τα μισά.

Δεν ανεχόμαστε να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες από την αρρώστια μας.Για τα δικά τους κέρδη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση αυξάνουν τις παροχές υγείας και τα φάρμακα,που πληρώνουμε από την τσέπη μας.

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.Να σταματήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζόμενων.Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση.Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥνα εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά για να λειτουργήσουν 24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας με έμφαση της λειτουργίας τους στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών.Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση .Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία.