Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑνοιχτη Επιστολή - Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης

Παρασκευή  24/1/2014 στις 5 μμ στο στέκι εργαζομένων και νεολαίας Δ.Ράλλη 12


Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Δήμο Μαρουσιού, με οποιαδήποτε μορφή και σχέση εργασίας (8μηνίτες, στις ΚΟΙΝΣΕΠ), προσφέρετε αναγκαίες και μόνιμες εργασίες στη πόλη με μισθούς-πείνας, κάτω από επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες. Στην καθυστέρηση καταβολής των πενιχρών μισθών σας έρχονται να προστεθούν η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο αμαξοστάσιο, η έλλειψη αποδυτηρίων, η μη χορήγηση ατομικών ειδών εργασίας, το ότι όλοι εργάζεστε χωρίς η δημοτική αρχή και η ΚΟΙΝΣΕΠ να σας παρέχουν φόρμες εργασίας, γάντια κλπ. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα αρκετοί  εργαζόμενοι να σκουπίζουν τους δρόμους και να μαζεύουν τα σκουπίδια με τα ρούχα που φοράνε στα ΜΜΜ από και προς το σπίτι τους, χωρίς να μπορούν ούτε να αλλάξουν ούτε να πλυθούν. 

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι όλο το προηγούμενο διάστημα αναδείξαμε επανειλημμένα τα ζητήματα αυτά και στο  Δ.Σ και στην δημοτική αρχή, τώρα χρειάζεται μαζικά και αποφασισμένα οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και ασφαλείς συνθήκες.

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου, των δυνάμεών τους στις δημοτικές αρχές και στο συνδικαλιστικό κίνημα, με την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα, σε συνέχεια των παλαιότερων,εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει. 

Δεν πάει άλλο!


Να ξεπεράσουμε την  τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς. Η επίθεση καίει το σπίτι του διπλανού μας, καίει και το δικό μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια, η φοροληστεία , βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν όσο θα μένουμε άπραγοι. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους, αυξάνεται. 

Δεν το ανεχόμαστε άλλο. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή. Μισή δουλειά - μισό μισθό - μισή ζωή. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε πρέπει να γίνουμε.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή,δεν είναι η ανάθεση σε "σωτήρες" ούτε να μοιρολογάμε για το «κακό το ριζικό μας». 

Η λύση βρίσκεται στους οργανωμένους, μαζικούς, ταξικούς αγώνες. Στη συσπείρωση και στο δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού, στα συνδικάτα,στις εκλογές,στις γειτονιές.

Να σταθείτε απέναντι τόσο σ’ αυτές στις πρακτικές, όσο και στη συνολική βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους.

Να γίνετε εσείς πρωταγωνιστές της ζωής σας, παίρνοντας στα χέρια σας την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα και της διεκδίκησης σταθερής δουλειάς, με πλήρη δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να διεκδικήσετε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.  Σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο για να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πόλο αντίστασης στην νέα λαίλαπα που ετοιμάζουν στο κλάδο.

Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε σε σύσκεψη την Παρασκευή  24/1/2014 στις 5 μμ στο στέκι εργατών Δ.Ράλλη 12

Κανείς μόνος του - Όλοι στον αγώνα