Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΔΑΣ ΟΤΑ Αμαρουσίου: "Τολμάει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου να δηλώνει ότι τιμάει τους εργαζόμενους"

                                                  Μαρούσι 11/12/2013
ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι απόψεις μας ότι η δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου όχι μόνο δεν σέβεται τους εργαζόμενους αλλά συνειδητά τους παραπλανά σε όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Η Δημοτική Αρχή χρόνια τώρα προσπαθεί να υποβαθμίσει τα εξωτερικά συνεργεία και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε προσωπικό, σκοπό της το ξεπούλημα τους υλοποιώντας τη πολιτική της κυβέρνησης και των ευρωπαίων συμμάχων τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος χώρος όπου μεταφέρθηκε το αμαξοστάσιο σε καμιά περίπτωση δεν πληροί τους κανόνες
υγιεινής και ασφάλειας. Όχι ότι το παλιό ήταν σε καλύτερη κατάσταση, δεν υπήρχε όμως η σημερινή κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή μίλαγε για μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου σε χώρο που θα θύμιζε φαρμακείο. Έξι χρόνια μετά το αμαξοστάσιο βρίσκεται σε ένα χώρο που θυμίζει στη καλύτερη των περιπτώσεων χωματερή.

Τολμάει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου να δηλώνει ότι τιμάει τους εργαζόμενους.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πιστεύουμε μιλάνε από μόνες τους.


Μήπως μπορεί να μας πει πόσα χρόνια έχει να προσκομίσει ρούχα στους εργαζόμενους; 
Εμείς λέμε ποτέ. 

Μήπως γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στη καθαριότητα αναγκάζονται να αγοράζουν τα γάντια από τη τσέπη τους; 
Εμείς λέμε ότι το γνωρίζει και δεν κάνει τίποτα.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των συνάδελφων, να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες ώστε οι συνάδελφοι που εργάζονται στο αμαξοστάσιο και στους υπόλοιπους χώρους να τους παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημα τους απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα στη χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα με τι σύμβαση εργασίας κι αν έχουν.


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου