Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική εκδήλωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική εκδήλωση με συνδιοργανωτές τον σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ του Μαρουσιού την Τετάρτη 30/10/2013 στο Δημαρχείο της πόλης."Η ιστορική αλήθεια είναι μία και την γράφουν οι λαοί. Αυτό δεν το ξέρουμε μόνο εμείς. Το γνωρίζουν πολύ καλά και οι εκμεταλλευτές μας. Γι' αυτό επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία και να την φέρουν στα μέτρα τους. 

Γι' αυτό διαστρεβλώνουν το παρελθόν. γιατί θέλουν να φράξουν τον δρόμο προς το μέλλον. 

Την ίδια στιγμή που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και στην ανεργία, προσφέρουν άφθονο χρήμα για να προωθήσουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη "θεωρία των δύο άκρων". Προσπαθούν να ταυτίσουν και να εξισώσουν τα εγκλήματα των φασιστών με τους λαϊκούς αγώνες και αυτό για να επιβάλλουν τη σιωπή και την ανοχή. Να δεχτεί ο λαός αυτή τη βαρβαρότητα, να μην αγωνίζεται, να μη διεκδικεί γιατί αλλιώς τορπιλίζει την κοινωνική συνοχή και είναι επικίνδυνος για την τάξη και την ασφάλεια. 


Μάλιστα η ΕΕ μέσα απ' το πρόγραμμα "ευρωπαϊκή μνήμη" χρηματοδοτεί με 229 εκατ. ευρώ τη χυδαία παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας στοχεύοντας στη συνείδηση της νεολαίας, δίνοντας 100.000 ευρώ σε κάθε δήμο, περιφέρεια, σχολείο ή πανεπιστήμιο που θα προβάλλει, δήθεν, τα εγκλήματα του ναζισμού και του "σταλινισμού". Ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της η πρόεδρος του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μαρία Καρλατήρα.

Ο εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, αναφέρθηκε στο όχι που βροντοφώναξε ο ελληνικός λαός στα βουνά της Αλβανίας, στα οχυρά απέναντι στα ναζιστικά στρατεύματα και στην πορεία με την μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού. Ένα μεγάλο όχι στον φασισμό, με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίστηκε.Το πρόγραμμα περιλάμβανε, αφηγήσεις δεμένες με προβολή βίντεο και τραγούδια απ’ την ορχήστρα των νέων.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν αγωνιστές της ΕΑΜικής αλλά και της αντιδικτατορικής αντίστασης, αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή γι΄ αυτούς που δεν βρίσκονται ποια κοντά μας
.
 «Η νέα γενιά των αγωνιστών έχουμε χρέος να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών και των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας. Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι παππούδες μας για να βρει δικαίωση ο αγώνας τους, για να γίνει νόμος το δίκιο του εργαζόμενου λαού. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς του αγώνα. Έτσι τιμάμε την ιστορία μας». Με αυτά τα λόγια, αυτήν την υπόσχεση, έκλεισε η αντιφασιστική εκδήλωση.