Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα

  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού χαιρετίζει τους δεκάδες εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στις 18 Οκτώβρη το απόγευμα στη πλ. ΗΣΑΠ στο συλλαλητήριο υπεράσπισης της δωρεάν,δημόσιας για όλο το Λαό υγείας και ενάντια στην υποβάθμιση και το κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων στη περιοχή μας.


Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαμε κάτω από το πανό και με τους συναγωνιστές της Λαϊκής Επιτροπής Μαρουσιού,όπως έχουν χρέος, να παλεύουν και μέσα στην αίθουσα του συμβουλίου ,αλλά κύρια στους χώρους εργασίας και στους δρόμους του ταξικού αγώνα. 

Καλούμε κάθε εργάτη,αυτοαπασχολούμενο,άνεργο. τους απόμαχους της δουλειάς, κάθε νέο και νέα,γυναίκα, των λαϊκών οικογενειών, να πυκνώσουν τις γραμμές της Λαϊκής συμμαχίας,του ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ, της Λαϊκής Επιτροπής,να κάνουν το αποφασιστικό βήμα υπεράσπισης και διεκδίκησης.

Η απογοήτευση, η παραίτηση ,ο φόβος που προσπαθούν να επιβάλουν ,εργοδοσία και πολιτικοί τους υπηρέτες,ΔΕΝ θα διαρκέσει για πάντα. 

Αυτό φοβούνται και οχυρώνουν τα συμφέροντά τους με το νόμο και την τάξη, με το μαστίγιο θέλουν να επιβάλουν τη συνέχιση των παλιών και την ψήφιση νέων αντιλαϊκών μέτρων και νόμων,είτε οριζόντιων ,είτε κάθετων. 

Ο Λαός έχει την εμπειρία σήμερα, μπορεί και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Κανείς από αυτούς που καθημερινά μας τσακίζουν στα εργοστάσια,στα γραφεία, με την απασχόληση έναντι φιλοδωρήματος για μεροκάματο και αυτό όποτε θέλει η μεγαλοεργοδοσία, δεν θέλει και δε μπορεί να μας λύσει τα προβλήματα και να καλύψει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Κανείς τραπεζίτης,εφοπλιστής,βιομήχανος,μεγαλοκατασκευαστής δε θα μας δώσει "εθελοντικά" μισθούς,συμβάσεις,δικαιώματα. Δε πρόκειται να χαρίσουν στήριξη στους ανέργους,στους ανασφάλιστους και στους απλήρωτους.

Μόνο με αγώνες μαζικούς έχουμε χρέος και υποχρέωση να διεκδικήσουμε, για μας και τα παιδιά μας, ζωή με δικαιώματα. Οι μισθοί και οι κλαδικές συμβάσεις με τις οποίες πληρωνόμασταν πριν ξεσπάσει η κρίση, κατακτήθηκαν με αιματηρούς,πολύχρονους,αλλά το κυριότερο με ταξικούς αγώνες.

Καμία κυβέρνηση-"δεξιά" ή "αριστερή",εντός των τειχών της Ε.Ε και χωρίς να συγκρουστεί με τους ντόπιους και ξένους καπιταλιστές ,δε μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο. 

Κανείς συμβιβασμένος "ψευτο-συνδικαλιστής" δε πρόκειται να βάλει πλάτη για διεκδίκηση και συλλογικό αγώνα.

Σήμερα αυτό που μπορεί να οδηγήσει το Λαό πραγματικά μπροστά, είναι η συμπαράταξη με το ΚΚΕ , είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας για τα καθημερινά προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα η πάλη για οριστική λύση προς όφελος του Λαού.Σήμερα η μόνη ρεαλιστική και ωφέλιμη πρόταση είναι η κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, Λαϊκή εξουσία και  Λαϊκή οικονομία, που θα επιβάλει τη μονομερή κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και διαγραφή των δανείων,την έξοδο από  Ε.Ε και ΝΑΤΟ. 
  

Μαρουσιώτη-Μαρουσιώτισσα,

Υπερασπιζόμαστε όλοι την Κυριακή αργία,κανένα μαγαζί στο Μαρούσι δε πρέπει να δουλέψει την Κυριακή ,η απεργία των σωματείων στις 3 Νοέμβρη μας αφορά όλους ,κανένας εμποροϋπάλληλος στη δουλειά,κανείς εργαζόμενος-καταναλωτής για ψώνια.

Συμμετέχουμε όλοι στην γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη  και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωϊ.
         
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ 
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ          

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης