Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ;


Βιώνουμε καθημερινά το πετσόκομμα μισθών ,συντάξεων,τη φοροληστεία με τα απανωτά χαράτσια που μας επιβάλλονται από την εθνοσωτήρια κυβέρνηση ,τη φτώχεια και την ανεργία που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες.Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου ,που έχει εφαρμόσει κατά γράμμα τις επιταγές της κυβέρνησης ,των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων ,των δανειακών συμβάσεων ,που έχει παίξει το ρόλο του προωθητήκαι εφαρμοστή των πιο στυγνών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να μας πείσει ότι μειώνει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2014.
Προσπαθώντας δε να συγκαλύψει τις ευθύνες της ,ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για τις ευπαθείς ομάδες και τους φτωχούς συμπολίτες μας.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου ανακοίνωσε οριζόντια μείωση των τελών κατά 12% για το έτος 2014.
Πολύ καλό επικοινωνιακά ,μιας και έρχονται εκλογές ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των δημοτών.
Όμως η μνήμη δεν είναι κοντή για τούς δημότες που πληρώνουν τα πιο ακριβά τέλη στο Δήμο Αμαρουσίου.
Η πραγματικότητα διαψεύδει τούς πανηγυρισμούς για το φιλολαϊκό έργο της Δημοτικής αρχής.
Γιατί στις 29/11/2011 η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου που πρόσκειται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισε αύξηση των τελών για το έτος 2012 για τις κατοικίες ως εξής:

1.Από 0-80 τμ αύξηση κατά 70% (από 1,1e/τμ σε 1,85e/τμ)
2.Από 81-110 τμ αύξηση κατά 30% (Από 1.4e/τμ σε 1,85e/τμ.)
3.Από 111-140 τμ αύξηση κατά 10% (από 1,70e/τμ σε 1,85e/τμ)
4.Aπο 141-180 τμ καμία αλλαγή (1,85 e/τμ)
5.Από 181-500 τμ ΜΕΙΩΣΗ κατά 26% (από 2,50e/τμ σε 1,85e/τμ)
6.Από 500 τμ και πάνω ΜΕΙΩΣΗ κατά 36% (από 2,91e/τμ σε 1,85e/τμ)

Και τούς επαγγελματικούς χώρους ως εξής:
1.Άνω των 1000 τμ ΜΕΙΩΣΗ κατά 36% (από 14,57 e/τμ σε 9,25e/τμ)
2.Για επαγγελματικούς χώρους (ιατρεία ,γραφεία κλπ ) ΜΕΙΩΣΗ κατά 10% (από 7,75e/τμ σε 7e/τμ)
3.Για το υπερτοπικό κέντρο και τα γκαράζ των επαγγελματικών χώρων αύξηση κατά 28% (από 7e/τμ σε 8,9e/τμ)
Στην  παραπάνω απόφαση που πήρε τον τίτλο ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗαπό το γραφείο τύπου της διοίκησης του Δήμου , πανηγύρισαν οριζόντια μείωση 7% για το 2013 ,όπως πανηγυρίζουν και τώρα τη μείωση του 12% για το 2014.
Δεν χρειάζονται μαθηματικές γνώσεις για να δούμε ότι με τις αυξομειώσεις η τελική αύξηση για τα νοικοκυριά μέχρι 81 τμ είναι 51% ενώ η μείωση για τα φτωχά νοικοκυριά των 500 τμ αγγίζει το 55%.
Στο  ίδιο ποσοστό των 55%  ανέρχεται η μείωση για τούς επαγγελματικούς χώρουςανω των 1000 τμ.
Καταλαβαίνει ο καθένας από τα παραπάνω ποιες τσέπες αδειάζουν και ποιες διευκολύνονται.

Αναμένει η Δημοτική Αρχή έσοδα ύψους 20εκ.ευρώ από την επιβάρυνση των τελών.
Εμείς ρωτάμε.Αυτά τα έσοδα που θα διατεθούν;Μήπως σε κοινωνικές υποδομές όπως δρόμοι , αντιπλημμυρικά-αποχετευτικά έργα ,πράσινο, κοινωνικές παροχές ;Προφανώς δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή .Γιατί υλοποιεί πολιτική ανάπτυξης υπέρ των επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς ,εμπορευματοποιώντας τις κοινωνικές δομές του Δήμου μέσω ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ.
Είναι υποκρισία να λες ότι θα σωθούν οι εξαθλιωμένοι με τις μικρομειώσεις ,την ώρα που έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το λαϊκό εισόδημα με τα μνημόνια ,το μεσοπρόθεσμο και τα αντιλαϊκά μέτρα που έφερε η δανειακή σύμβαση.
Η μόνη πρόταση αν θέλουμε πραγματικά να προσφέρουμε μια ανακούφιση στους ανθρώπους του μόχθου είναι η αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών.Σε αντιστάθμισμα να διπλασιαστούν τα δημοτικά τέλη στις μεγάλες επιχειρήσεις ,τα πολυκαταστήματα ,τις τράπεζες,τις αλυσίδες ,τα ιδιωτικά κολέγια,τις ιδιωτικές κλινικές κλπ.
Να μειωθούν τα τέλη στους μικρέμπορους και μικρομεσαίους και στην επαγγελματική στέγη του ΕΒΕ.
Τέλος καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει ώστε να επιστραφούν στους δημότες τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από την αύξηση του ΤΑΠ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Οι κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι ,εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού.
Μπουντούρογλου Νίκος
Καρλατήρα Μαρία
Φωτόπουλος Θανάσης