Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση για τον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο: "Kαμία εμπλοκή, καμία παραχώρηση Ελληνικού εδάφους"ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει και καταδικάζει την στρατιωτική προετοιμασία και τον πόλεμο που απειλούν να εξαπολύσουν στη Συρία, οι ιμπεριαλιστές με πρωταγωνιστές ΗΠΑ- Ε.Ε – Βρετανία – Γαλλία – Τουρκία και λοιποί πρόθυμοι , με πρόσχημα τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων.Θέλουν να πνίξουν στο αίμα τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας τα ίδια προσχήματα, τις ίδιες ψευτιές που χρησιμοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν για τους πολέμους που εξαπέλυσαν στη Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, όπου αιματοκύλησαν τους λαούς με το πρόσχημα του “ανθρωπισμού”.
Κρύβουν τις επιδιώξεις τους που αφορούν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της ευρύτερης περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς των ενεργειακών πηγών.  Οξύνονται οι μεταξύ των  ιμπεριαλιστών ανταγωνισμοί για τον έλεγχό τους στην περιοχή. Αυτά τα συμφέροντα έχουν επιβάλλει και τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια και  αιματοκυλά  το Συριακό λαό. Προσπαθούν να κρύψουν ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος,που στην άλλη πλευρά του έχει μισθούς και συντάξεις πείνας,εργασία και ζωή χωρίς δικαιώματα,υγεία και παιδεία εμπόρευμα για όσους έχουν να αγοράσουν,εξαθλίωση και φτώχεια  για το λαό από την μιά  ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών από την άλλη.
Η Ελληνική κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη να παραχωρήσει όλες τις διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές, εμπλέκοντας τη χώρα μας και το λαό σε περιπέτειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι στην επέμβαση αρκεί να την αποφασίσει ο «φιλολαϊκός» και «αδέσμευτος» οργανισμός ΟΗΕ και οι φασίστες της Χ.Α όπως είναι φυσικό δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις σφαγές ,όπως και οι πρόγονοι τους  χίτλερ κ.λ.π.

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καταθέσαμε στο τελευταίο συμβούλιο στις 3/9 σχέδιο ψηφίσματος ενάντια στον πόλεμο , στην σύντομη ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί το ψήφισμα οι πλειοψηφία του κ. Πατούλη ,ανάμεσά τους γιατροί,φιλάνθρωποι.., αρνήθηκαν κάθε συζήτηση,οι άλλες δυνάμεις δεν ανέφεραν ούτε μία λέξη και δεν τοποθετήθηκαν για να γνωρίζει ο Μαρουσιώτικος λαός την θέση τους. Είναι φυσικό όποιος  είναι με την καπιταλιστική ανάπτυξη, βλέπε Mall-Λάτση, οικόπεδο Παναγόπουλου-Lidl, και στη διαχείριση αυτής της ανάπτυξης αλλά με διαφάνεια,δικαιοσύνη και άλλα γραφικά, να προσπαθούν να κρύψουν την πραγματική αιτία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
 Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους,τους φορείς στην πόλη μας ,το μαρουσιώτικο λαό να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τον πόλεμο που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές, να βρίσκονται σε επιφυλακή με το που ξεσπάσει ο πόλεμος να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια στο Μαρούσι, είναι υπόθεση όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική να αντιδράσουμε  και  να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση καμία εμπλοκή, καμία παραχώρηση Ελληνικού εδάφους.Να απαιτήσουμε:
Ø     Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
Ø     Να μη διατεθούν στρατιωτικές υποδομές στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Ø     Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., στους συμμάχους τους, για τις πολεμικές επιχειρήσεις, ενάντια στη Συρία ή άλλης χώρας.
Ø     Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ