Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΣυλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής

Ευρεία επιχείρηση συλλήψεων ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ο αρχηγός της οργάνωσηςΝίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης,Ηλίας Παναγιώταροςκαι Ιωάννης Λαγός. Εχουν συλληφθεί επίσης ο αρχηγός της  οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλης και άλλα εννέα μέλη αυτής της οργάνωσης. Από την εισαγγελία έχουν εκδοθεί πάνω από 34 εντάλματα σύλληψης, από τα οποία τα έξι αφορούν βουλευτές και δύο αστυνομικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώταρος συνελήφθη στη ΓΑΔΑ, όπου πήγε να διαμαρτυρηθεί για τις συλλήψεις και μάλιστα έκανε προηγουμένως και δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί. Ολοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι και ένας ειδικός φρουρός, που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενοχοποιείται για σχέσεις με την Χρυσή Αυγή, από τηλεφωνικέςεπικοινωνίες του με μέλη της, οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.   
Διαφεύγουν της σύλληψης οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατα την διακεια κατ' όικον έρευνας σε σπίτι ενός απο τους συλληφθέντες βουλευτές, βρέθηκαν τρία πιστόλια που κατείχε παράνομα. Τα πιστόλια μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί βαλιστικός έλεγχος.


Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι συλλήψεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και σε βάρος των στελεχών και βουλευτών του κόμματος εκδόθηκαν με βάση το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για το κατά πόσον η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, επιτρέπει την σύλληψη βουλευτών, ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της ασυλίας τους, ενώ δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι Αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα, στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι ερευνάται το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Στο Μαξίμου οι Υπουργοί Δικαιοσυνης και Προστασίας του Πολίτη
Για τις εξελίξεις ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. Χθες σε σύσκεψη σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών, Γ.Μιχελάκη, Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μ.Βορίδη, αποφασίστηκε να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. (Διαβάστε εδώ). 
Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη της τρόικας με τον Α. Σαμαρά, ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή και ότι«δεν υπάρχει κανένα κλίμα ανησυχίας». Είπε ακόμα ότι «θέμα εκλογών δεν τέθηκε» στη συνάντηση, ότι «οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά» και ότι θα συνεχίζονταν στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα και αύριο. 

  - 902.gr