Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΔΑΣ-ΟΤΑ Αμαρουσίου: Για τη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το Μιχελάκη και τη γνωμάτευση ΤσίπραΣυγκυβέρνηση, Δήμαρχοι και ΝΟΘΑ ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ μια φωνή και μια γροθιά ενάντια στους εργαζόμενους και στα συμφέροντα τους.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Εσωτερικών τάχθηκε υπέρμαχος της κινητικότητας των υπαλλήλων από δήμους που διαθέτουν πλεονάζον προσωπικό, ενώ δεν διαφώνησε και στην αξιολόγηση των δομών.

Άλλωστε η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι κάτι που ζητά εδώ και τρία χρόνια. Αυτός είναι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Από κοντά βρίσκονται και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν πήραν αποστάσεις από τη συγκεκριμένη θέση του προέδρου αλλά έσπευσαν να αναρτήσουν στο διαδικτιακό τόπο τους το δελτίο τύπου χωρίς κανένα σχόλιο.

Η συγκεκριμένη ομοσπονδία για μια φορά ακόμα ξεπουλά τους αγώνες των συναδέλφων όπως έχει κάνει τόσες φορές και για να καλύψει τις συμφωνίες της εξαπολύει επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ, με στημένες γνωματεύσεις που μπάζουν από παντού, χρησιμοποιώντας μεθοδολογία άλλων εποχών, με στημένους δικηγόρους που τους γνωρίσαμε πέρυσι όταν έστελναν στα δικαστήρια ταξικά σωματεία διότι έκαναν το χρέος τους και θεώρησαν όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσεις εργασίας ίσους.


Αποδεικνύεται ότι κύριος αντίπαλος της νόθας ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής πολιτικής και της Κυβέρνησης αλλά οι ταξικές δυνάμεις και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ που καθημερινά πρωτοστατούν στην οργάνωση των εργαζομένων, με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.
Η απόφαση δεν μας προκαλεί εντύπωση, άλλωστε η τακτική της και η πολιτική της είναι γνωστή: «διαφωνεί» και βγαίνει στα κεραμίδια αλλά την ίδια στιγμή τα στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) συμφωνούν στις κυβερνητικές πολιτικές της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν μας είπαν όμως ποιοι και για ποιους θα κάνουν την αξιολόγηση των δομών; Ποιοι θα εξυπηρετηθούν από το κλείσιμο των υπηρεσιών; Πως προκύπτει το πλεονάζον προσωπικό σε ένα δήμο;

Η νόθα ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν καταλαβαίνει ότι σκοπός των κομμάτων της συγκυβέρνησης που θεωρούν ως μονόδρομο τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δημιουργηθεί ένα κράτος μικρό ευέλικτο αυταρχικό όπου θα μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τη κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρήσεων;

Η νόθα ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν καταλαβαίνει ότι όλοι αυτοί θέλουν τους εργαζομένους υποταγμένους μίζερους με μισθούς πείνας ανίκανους να υπερασπισθούν τα συμφέροντα τους;

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Συνάδελφοι σσες.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα πέσει στο κατήφορο τους, θα συνεχίσει να υποτάσσετε στις ανάγκες των εργαζομένων.

Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Θα συνεχίσει να κάνει πράξη την ενότητα της τάξης μας όχι όμως με τους δημάρχους και τους βιομήχανους και μέσα από κοινωνικούς διαλόγους όπως πράττει μέχρι σήμερα η νόθα ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αλλά με αυτούς που πλήττονται από τη σημερινή κατάσταση και αυτοί είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι μικροί ΕΒΕ.

Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη οργάνωση των εργαζομένων στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ όσες καλοπληρωμένες γνωματεύσεις και αν βγάλουν.

Στο πόλεμο που μας κύρηξαν απαντάμε με το δικό μας πόλεμο και αυτός δεν είναι άλλος από την οργάνωση και τον αγώνα.


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου