Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Για τη νέα σχολική χρόνιά
"Άλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη.."

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού εύχεται σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας, καλή σχολική χρονιά. Απαιτείται σκληρός αγώνας για να είναι η χρονιά πραγματικά καλή. Καλή δύναμη, λοιπόν, στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για ένα ενιαίο σχολείο που να μπορούν να τελειώσουν όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και ταξικούς φραγμούς.

Χρειάζεται αντίσταση και ταξική απάντηση, στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αφήνει παιδιά χωρίς καθηγητές και βιβλία, χωρίς θέρμανση και σχολικούς φύλακες , με προβλήματα στη μετακίνηση και στις ιατρικές εξετάσεις, χωρίς φαγητό, ρεύμα και σπίτι.

Το δήθεν νέο σχολείο καταργεί μαθήματα με την "σύγχρονη" και "εκπαιδευτική" δικαιολογία της μειωμένης "ζήτησης" (π.χ η δεύτερη ξένη γλώσσα που παρακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια, στην ΣΤ' σε Δημοτικό σχολείο της πόλης ενημερώθηκαν οι μικροί μαθητές,ότι φέτος θα παρακολουθήσουν αναγκαστικά άλλη που έχει περισσότερη ζήτηση και συμμετέχοντες!!!)

Το δήθεν "νέο σχολείο" υποχρεώνει τους μαθητές να παρακολουθούν φροντιστήρια από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Το δήθεν "νέο σχολείο" υποχρεώνει τους μαθητές να δίνουν τέσσερις φορές πανελλήνιες εξετάσεις, ξεκινώντας από την Α' Λυκείου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η παραπαιδεία και τα φροντιστήρια, το κόστος των οποίων δεν θα μπορούν να αντέξουν οι φτωχές οικογένειες, εργάτες και άνεργοι. Για πολλά παιδιά το απολυτήριο του Λυκείου και η πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι άπιαστο όνειρο.


Στη νέα "Ελλάδα" της ανάπτυξης για τους καπιταλιστές και της εξαθλίωσης για τον Λαό , οι εργατικές οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα φοίτησης των παιδιών που "δυστυχώς" πέρασαν σε σχολή μακριά από το σπίτι.

Στα ΕΠΑΛ οι μαθητές από τα 16 τους χρόνια μπαίνουν στην ψευτοκατάρτιση και την τζάμπα εργασία, με 300 ευρώ το μήνα για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, με το θεσμό της "μαθητείας".

Μια κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και στηρίζει τον πόλεμο που κάνουν στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων με ολοκληρωμένη μόρφωση.

Και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η επιστολή - εμπαιγμός του Δημάρχου Μαρουσιού ,εκλεγμένου με την ΝΔ και θερμού υποστηρικτή της πολιτικής που οδήγησε την δημόσια εκπαίδευση σε αυτή την κατάσταση, να καπηλεύεται και να κάνει "μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα" αυτοπροβάλετε παραβλέποντας να γράψει ότι με τα λεφτά των πολιτών του Μαρουσιού έγιναν τα βασικά και πάντως όχι όλα τα αναγκαία στα σχολεία στην πόλη μας

Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς και να συνεργάζονται. Δεν μπορεί κανένας μόνος του να αντιμετωπίσει τα όσα συμβαίνουν, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι, σαν μια γροθιά. Δεν πρέπει να υποκύπτουμε στο φόβο, αφήνοντας κάποιους να ρημάζουν τη ζωή μας. Να γίνει υπόθεση σωματείων, της Λαϊκής επιτροπής,των μαζικών φορέων του καθ' ένα και της καθεμιάς στο Μαρούσι όλων η απαίτηση τα αντιλαϊκά νομοσχέδια να μείνουν στα χαρτιά!

1. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια και στις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.

2. Να μη μετράει ο βαθμός της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

3. Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μετά και ανεξάρτητα από το τέλος του Λυκείου, με ευθύνη του κράτους και όχι των Πανεπιστημίων.

4. Δικαίωμα επανάληψης των εξετάσεων για εισαγωγή όσες φορές θέλει ο καθένας. Κατοχύρωση βαθμολογίας (δηλαδή ότι δε χρειάζεται να δίνονται κάθε φορά και τα τέσσερα μαθήματα).

5. Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Κατάργηση του έτους μαθητείας ως τσάμπα εργασίας για τα αφεντικά, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στην εκπαίδευση. Πτυχίο στα τρία χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης - το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.

6. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση των σχολείων τώρα. Όχι στα 27άρια τμήματα, στις συμπτύξεις τμημάτων και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

7. Να μην καταργηθεί κανένα μάθημα, όπως πήγε να συμβεί με την τεχνολογία, τη μουσική και τα εικαστικά, αλλά απεναντίας να στελεχωθούν όλα τα σχολεία με μαθήματα που αφορούν τον πολιτισμό, όπως η θεατρική αγωγή, που καλλιεργούν το συναισθηματικό κόσμο των παιδιών.

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΜΑΡΟΥΣΙ ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2013

Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Μπουντούρογλου Ν.
Καρλατήρα Μ.
Φωτόπουλος Θ.