Τη δέσμευση ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί εντός και εκτός Βουλής για να μην περάσει το κλείσιμο και η συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων παρείχε με δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας,καλώντας σε συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Υγείας.

Κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του
Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και με εκπροσώπους των Δήμων της περιοχής συζητήθηκε το θέμα του κλεισίματος του νοσοκομείου "Αγία Βαρβάρα" (πρώην Λοιμωδών) και τα προβλήματα που θα προκληθούν σε εργαζόμενους και κατοίκους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:
«Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα δημιουργεί μία εκρηκτική κατάσταση για τις λαϊκές οικογένειες που ήδη βιώνουν μια μεγάλη βαρβαρότητα από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας με χιλιάδες άνεργους, με χιλιάδες λαϊκά στρώματα να υποφέρουν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην ανέχεια θα δημιουργήσει παραπέρα έκρηξη, μεγάλη όξυνση του προβλήματος και με την πορεία συρρίκνωσης της "Αγίας Βαρβάρας", πρώην Λοιμωδών, και βέβαια με το τελικό κλείσιμο που δρομολογεί η κυβέρνηση.
Η λύση που προτείνουν και οι φορείς της περιοχής και το ΚΚΕ, βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υλοποιεί η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αυτήν τη στιγμή. Δηλαδή απαιτούνται άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Χρειάζεται αναβάθμιση των κλινικών, ενίσχυση των ειδικοτήτων. Και βέβαια χρειάζεται και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας που πάρα πολλά συρρικνώνονται, υπολειτουργούν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και προς την κυβέρνηση και στο λαϊκό κίνημα με στήριξη των κινητοποιήσεων των εργατικών - λαϊκών σωματείων, των μαζικών φορέων, έτσι ώστε να μην περάσει το κλείσιμο της "Αγίας Βαρβάρας", όπως επίσης και η συρρίκνωση ή το κλείσιμο άλλων νοσοκομειακών μονάδων. Και στη Βουλή θα βρεθούμε και αύριο στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας.»
Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας ο Γενικός Γραμματέας ΠαναγιώτηςΜπιτούνης στις δηλώσεις του σημείωσε ότι το νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα" όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά αντίθετα πρέπει άμεσα να ενισχυθεί και να ανακουφίσει τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.