Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια


   Με δελτίο τύπου ο Δήμος Αμαρουσίου πανηγυρίζει  για τη "δικαίωση" προσωπικά του Δημάρχου Αμαρουσίου ( ο οποίος είναι γνωστό ότι κατευθύνεται από τη ΝΔ, γνωστό φιλοκαπιταλιστικό κόμμα)  , Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη που αυτοαποκαλείται και εφευρέτης του Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια, πρωτοπόρου και εμπνευστή ψηφίσματος 

  Η αλήθεια είναι ότι σε συνάντηση τους ο "λαγός" της κυβέρνησης στο Μαρούσι και στον Ι.Σ.Α, με τον "αρμόδιο" υπουργό Υγείας και Πρόνοιας  Άδωνη , συμφώνησαν ότι δεν χρειάζονται τόσα γενικά νοσοκομεία στην Αττική και συναποφάσισαν το περίγραμμα των συγχωνεύσεων  των νοσοκομείων , "Αμαλία Φλέμινγκ", Σπηλιοπούλειου ,Πατησίων,Πολυκλινικής Πατησίων,"Αγία Βαρβάρα".

  Για το "Αμαλία Φλέμινγκ" συγκεκριμένα, ο Πατούλης "διεκδίκησε" με τσαμπουκά και ο Άδωνης υπέκυψε τελικά, στα αιτήματα τόσων δημοτικών πλειοψηφιών και έτσι αφαιρούνται από το νοσοκομείο η πνευμολογική, η οφθαλμολογική, η ορθοπαιδική, η ουρολογική και η νεφρολογική κλινική, έτσι το "Αμαλία Φλέμινγκ" το μετατρέπουν σε μονάδα αποκατάστασης και ιατρεία μίας ημέρας.Συνάμα η παθολογική,η καρδιολογική και η χειρουργική περνούν σε καθεστώς  μερικής εφημέρευσης.

Είναι ψέμα ότι ενδιαφέρονται Πατούλης, πλειοψηφία του Ι.Σ.Α ,υπουργοί και κυβερνήσεις για το δημόσιο αγαθό της Υγείας να παρέχεται δωρεάν στο Λαό.

Η αλήθεια είναι ότι όπου κλείνει ένα δημόσιο νοσοκομείο, κερδίζει ο  ιδιώτης-επιχειρηματίας κλινικάρχης ,και στο Μαρούσι έχουμε πολλούς τέτοιους υγιής και μη επιχειρηματίες. 

Με αφορμή και αυτή την εξέλιξη που θα έχει σοβαρές συνέπειες στην παρεχόμενη περίθαλψη και στην υγεία του λαού ,χρειάζεται να συνεχιστεί και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας για την συνέχιση της λειτουργίας του Αμ. Φλέμινγκ ως Γενικού Νοσοκομείου πρώτης γραμμής με πληρότητα κλινικών και υπηρεσιών.

Ας μην υπάρχουν αυταπάτες σε κανέναν για την κατάληξη και του απαξιωμένου νοσοκομείου όπως θέλουν να το καταντήσουν αλλά και για τις θέσεις στην ανεργία που θα καταλάβουν όσοι μπουν στην διαθεσιμότητα –κινητικότητα – απόλυση.

Να μην υπάρχουν αυταπάτες και για όσους δήθεν δηλώνουν την συμπαράσταση τους  και την λύπη τους, για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά ψηφίζουν ή έχουν ψηφίσει και έχουν στηρίξει στο πρόσφατο παρελθόν όλη την Κυβερνητική πολιτική και στην Υγεία και στην Παιδεία και στις εργασιακές σχέσεις.

Το εργατικό και το λαϊκό κίνημα της περιοχής δεν πρέπει να υπερασπιστεί το ήδη υπάρχον σύστημα που αντιμετωπίζει την Υγεία –Πρόνοια σαν εμπόρευμα και τους ασθενείς ως πελάτες. Χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων η πάλη για μια αναβαθμισμένη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ 
ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ