Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση: Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!


 Κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν νέο νομοσχέδιο σκούπα για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
 • Συζητούν για νέα μέτρα με κύριο στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις με στόχο να πέσουν στον κατώτερο μισθό και αυτός με τη σειρά του να πάει ακόμα παρακάτω.
 • Συζητούν και προωθούν την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.
 • Συζητούν για απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων!
 • Συζητούν για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!
 • Προετοιμάζουν νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και την λήψη απόφασης για απεργία.
Το νομοσχέδιο σκούπα έρχεται να προωθήσει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην εκπαίδευση, στους Δήμους και να νομιμοποιήσει το σχεδιασμό για κλείσιμο νοσοκομείων, κέντρων υγείας, σχολείων, παιδικών σταθμών.
Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις συγκυβέρνησης – ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση.
Οι απολύσεις στην Τοπική Διοίκηση είναι αποτέλεσμα, μιας πολιτικής που υπηρετεί τη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών στους δήμους που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.
Ο στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια – Δήμους, αλλά και στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα που παίζουν σοβαρό ρόλο στην άμυνα της χώρας.
Τα μέτρα υπηρετούν επίσης έναν ακόμα πιο αντιδραστικό κρατικό μηχανισμό με την κεντρική και την τοπική διοίκηση να υπηρετεί πλήρως την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων
Εργαζόμενοι,άνεργοι,νέοι και νέες,σε καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί κάτω από τα ταξικά λάβαρα,η νέα ελλάδα των καπιταλιστών προϋποθέτει θυσίες χωρίς τέλος από τον Λαό,φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολλούς ,περισσότερα κέρδη για τους λίγους. Τώρα με τα σωματεία,τη λαϊκή επιτροπή Μαρουσιού, να οικοδομήσουμε την δικιά μας συμμαχία,καμιά αναμονή,καμιά αυταπάτη,καμιά ανάθεση ,όλοι έχουμε ευθύνη να διεκδικήσουμε ,με αγώνα και ρήξη την ανατροπή της βάρβαρης καπιταλιστικής εξουσίας,
  Απαίτησε:
 • Όχι στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
 • Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
 • Καμία απόλυση – καμία ιδιωτικοποίηση.
 • Όχι στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις
  Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ!
  ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ, ΩΡΑ 20:00, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  ΙΟΥΛΙΟΣ 2013
  Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ.Αμ
  Μπουντούρογλου Ν.
  Καρλατήρα Μ.
  Φωτόπουλος Θ.