Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΛαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου: Η δημοτική αρχή Ν.Δ συνεχίζει να δίνει γή και ύδωρ στους μεγαλοκατασκευαστές


  Στο Μαρούσι η δημοτική αρχή Ν.Δ συνεχίζει να δίνει γή και ύδωρ στους μεγαλοκατασκευαστές και στις πολυεθνικές, με δελτίο τύπου  ενημερώνει για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης της δωρεάς του τρίτου υπογείου στο κτήριο που θα ανεγερθεί στο οικόπεδο "Παναγόπουλου". Στο εν λόγω οικόπεδο η κατασκευαστική εταιρεία "Teb Brinke" θα κατασκευάσει κτήριο για super market.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού καταγγέλλει τη Διοίκηση Πατούλη, γιατί βοηθά με τις ενέργειές της, και στην περίπτωση αυτή, τις στοχεύσεις του κεφαλαίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η γερμανο-ολλανδική εταιρεία, κινούμενη μέσα στο γενικότερο πλαίσιο  των αποφάσεων  της Ε.Ε και των «δικών μας»  κυβερνήσεων, του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) σήμερα, αγοράζει οικόπεδα φθηνά, χτίζει πολυκαταστήματα, προσλαμβάνει σύγχρονους δούλους 4ωρίτες των 400 και των 500 ευρώ, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα,  αγοράζει έναντι πινακίου φακής αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή για να την μεταπωλήσει σε πολλαπλάσιες τιμές ως καταναλωτικά προϊόντα , καταστρέφοντας έτσι μικρομεσαίους στην πόλη και την ύπαιθρο, αυξάνει τα κέρδη της   για να αναπτύξει την κερδοφορία της , ώστε αύριο να αγοράσει άλλους  ελεύθερους χώρους, να συνεχίσει το καταστροφικό για τα λαϊκά στρώματα έργο της.

Αυτόν τον τρόπο «ανάπτυξης» στηρίζουν στην πράξη όχι μόνο τα κόμματα της άρχουσας τάξης αλλά και τα «αριστερά» κόμματα του ευρωμονόδρομου που επιμένουν να θέλουν τη χώρα δεσμευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκοντας να διαποτίσουν με αυταπάτες και εφησυχασμό τον λαό.

Οι υγιείς επιχειρηματίες δείχνουν το απάνθρωπο και βάρβαρο ,αλλά πραγματικό τους πρόσωπο παντού όπως φαίνεται και στο παρακάτω δελτίο τύπου. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 24/7/2013
Η κυβέρνηση της Κύπρου πριν λίγες ημέρες απελευθέρωσε πλήρως τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, κατάργησε την κυριακάτικη αργία χαρακτηρίζοντας τουριστική περιοχή όλη την Κύπρο.
Η συνέπειες για τους εργαζομένους θα είναι τραγικές θα λειώνουν στα πόδια τους ολομερής για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.
Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει μεγάλες ευθύνες εφαρμόζοντας εντολές της Ε.Ε. που μετατρέπει όλη την Κύπρο σε ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο.
Αυτή την κατάσταση προσπάθησε να αναδείξει στους εργαζομένους της πολυεθνικής LIDL ο συνάδελφος Άκης Πούλος εργαζόμενος στο κατάστημα της Πάφου, για αυτό τον λόγο απολύθηκε γιατί και ο ίδιος δεν θέλει να μετατραπεί σε δούλο τον 21ο αιώνα.

Καταγγέλλουμε την πολυεθνική LIDL για την απόλυση του συναδέλφου, με την ενέργεια της αυτή δείχνει ότι στα μαγαζιά της δεν ανέχεται εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα, απαγορεύει την ενημέρωση των εργαζομένων, ουσιαστικά απαγορεύει την συνδικαλιστική δουλειά και δράση και όποιος «τολμήσει» απολύεται αυτό έκανε και με τον συνάδελφο ΑΚΗ ΠΟΥΛΟ.
Απαιτούμε από την πολυεθνική εταιρία LIDL να πάρει πίσω την απόλυση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων"

  
 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το Μαρουσιώτικο λαό, μαζί και τους αυτοαπασχολούμενους  που απειλούνται με άμεσο αφανισμό από το τεράστιο πολυκατάστημα στην  καρδιά της πόλης μας, να βάλουν εμπόδια με την οργανωμένη πάλη τους στα σχέδια κατάργησης της Κυριακής αργίας, ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.  

  Καλούμε σε αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση που οδηγούν τον Λαό οι πολιτικές της εμπορευματοποίησης της γης, της "ελεύθερης" οικονομίας, της ανταγωνιστικότητας, της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ενάντια στα χαράτσια, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στους μισθούς πείνας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, ενάντια στην καταστροφή του εργαζόμενου , του μικροεπαγγελματία, του αυτοαπασχολούμενου.  
 
Γύρισε την πλάτη σε όσους σε τρομοκρατούν, σε όσους σε τρέφουν με αυταπάτες, φύγε από την λογική τους, αυτοί δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ στάση ζωής. Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει είναι το οργανωμένο λαϊκό κίνημα , με ταξική τακτική και στρατηγική , με διέξοδο τον σοσιαλιστικό τρόπο ανάπτυξης , την Λαϊκή εξουσία με Λαϊκή οικονομία , αποδέσμευση από Ε.Ε και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους που δημιούργησαν οι καπιταλιστές. 

 Σήμερα να τους βάλουμε εμπόδια, αμφισβητώντας στην πράξη την ιδιοκτησία του κεφαλαίου και την εκμετάλλευση της γης, είτε λέγεται  Παναγόπουλος,  Δηλαβέρης , Συγγρός,  Βορές , ΕΚΤΑΣΙΣ, TEN BRIKE, αμφισβητώντας και την κατοχή και την εμπορευματοποίηση της γης και από την εκκλησία. Το έδαφος και ό,τι βρίσκεται πάνω και κάτω από αυτό είναι Λαϊκή περιουσία και μόνο προς όφελος του λαού μπορεί να αξιοποιείται.

ΜΑΡΟΥΣΙ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013
Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Μπουντούρογλου Ν.
Καρλατήρα Μ.
Φωτόπουλος Θ.