Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΤο ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ όπως συμπληρώθηκε και ψηφίστηκε από τους συνδυασμούς ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ και ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρουσιού στη συνεδρίαση 15/7/2013

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις φέρνει στο κατακαλόκαιρο νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για να επιταχύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες αποτελούν προαποφασισμένη στρατηγική επιλογή τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στη χώρα μας διαχρονικά από τις κυβερνήσεις.

Δίνει αποφασιστικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις, όσες απόμειναν και ανοίγει την πόρτα για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Δίνει τη χαριστική βολή στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στον κατώτατο μισθό που θα διαμορφώνεται πλέον απ' ευθείας από την κυβέρνηση σύμφωνα με τις ανάγκες της εργοδοσίας. Περικόπτει περαιτέρω τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, επιβάλλει νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα και την ίδια στιγμή προκλητικά μειώνει τη φορολογία των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων  και τις εργοδοτικές εισφορές!

Παράλληλα προωθείται η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, διαμορφώνεται ένα εργασιακό τοπίο κόλασης για τους εργαζόμενους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρουσιού λέει Όχι στο πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. 

Δε παλεύουμε για εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής αλλά για την πλήρη ανατροπή της.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στις σχεδιαζόμενες απολύσεις - διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην κατάργηση δομών και χιλιάδων απολύσεων προσωπικού, που ήδη έχουν προηγηθεί, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο και αυτές οι ανεπαρκείς κοινωνικές δομές, που συνδέονται με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Ανοίγει παραπέρα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, επιφέροντας νέα πλήγματα στη λαϊκή οικογένεια. Στο μακρύ κατάλογο των προς απόλυση υπαλλήλων ήδη μετράμε πρώτα ονόματα και από το δήμο μας, από τους 44 εργαζόμενους στην δημοτική αστυνομία, τους 17 σχολικούς φύλακες και πιθανόν τις 15 σχολικές καθαρίστριες.
Η "θεωρία" περί πλεονάζοντος προσωπικού, περί δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης και η περιβόητη ενδοδημοτική κινητικότητα επιχειρούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των εργαζομένων και αποτελούν το άλλοθι για τις απολύσεις.

Επίσης καταγγέλλουμε το κλείσιμο των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ , με την κατάργηση 46 ειδικοτήτων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών, οδηγεί με αυτό τον τρόπο εκατοντάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών του Μαρουσιού εκτός εκπαίδευσης. 

Το Δ.Σ. Αμαρουσίου καλεί τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει άμεσα τους δημότες στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων για την υπεράσπιση του θεσμού. 

Απαιτούμε

1. Καμία απόλυση άλλων εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση και το Δημόσιο, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Όχι στην παραπέρα υποβάθμιση και κατάργηση αναγκαίων κοινωνικών δομών.

2. Παραπέρα στελέχωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, των σχολείων με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό με πλήρη, μόνιμη και σταθερή εργασία.

3. Να συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ στο Μαρούσι και να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός.

4. Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών.

5. Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων για να μην απολυθεί κανένας, για να μη διαλυθεί καμία δομή στους δήμους και συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία τις 16/7

6. Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών – επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων και εργαζομένων    Ι. Δ. Α. Χ. των ΟΤΑ, 

7. Καμιά αξιολόγηση τώρα, δεν είναι ανύποπτος ο χρόνος, η αξιολόγηση είναι για απόλυση. Καμιά κινητικότητα, καμιά διαθεσιμότητα, ούτε για λίγο, ούτε για πολύ διάστημα. Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου τώρα!

ΜΑΡΟΥΣΙ ΙΟΥΛΗΣ 2013