Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Αμαρουσίου: Ανακοίνωση για Συνεταιριστικές


ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που δήθεν συμπαραστέκεται και συμπονά τις θυσίες των εργαζομένων, που βγάζει ψηφίσματα συμπαράστασης, που τάσσετε κατά καιρούς κατά των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του Δήμου αυτές τις μέρες υπέγραψε συμφωνία με την Κοινωνική Συνεταιριστική  επιχείρηση με σκοπό τη πρόσληψη 35 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας.

Συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου ΟΚΟΙΠΑΔΑ θα προχωρήσει στη πρόσληψη μέσω της Κοινωνικής Συνεταιριστικής - δουλεμπορικής εταιρείας εργαζόμενους που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδικών σταθμών (από βοηθητικό προσωπικό μέχρι και παιδαγωγικό) και όχι μόνο.

Η ίδρυση και λειτουργία των Συνεταιριστικών  επιχειρήσεων δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία,
εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική των κομμάτων που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πολιτική όπου οι εργαζόμενοι θα είναι μισο άνεργοι μισο εργαζόμενοι με ελάχιστα δικαιώματα με μισθούς και συνθήκες που δεν θα ικανοποιούν ούτε τις ατομικές ανάγκες τους αλλά και με τη παρά πέρα συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα και των κοινωνικών δομών με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση τους.

Ο κύριος Δήμαρχος - συνδικαλιστής αποτελεί μέρος αυτής της πολιτικής, κατα καιρούς υλοποίησε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι μονοκομματικές και τρικομματικές κυβερνήσεις.

Καθημερινά αποδεικνύει ότι αποτελεί το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων των συγκυβερνήσεων της πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης, σκοπός του το ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων σε εργολάβους, στις Μ.Κ.Ο. και τις Συνεταιριστικές επιχειρήσεις απολύοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενους. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, άλλωστε διαχρονικά ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατεί στην ανακύκλωση της εργασίας, στην κατακρεούργηση μισθών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, στις ιδιωτικοποιήσεις πέρυσι στο βοηθητικό κομμάτι των παιδικών σταθμών, στην ιδιωτικοποίηση κομματιού της καθαριότητας (ογκώδη) κ.λ.π.

Αν η Διοίκηση είχε τα κότσια θα μπορούσε να πάρει τη πολιτική απόφαση και να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 800 απολυμένους, θα μπορούσε να απαιτήσει από τη ΝΔ (παράταξη που τον στηρίζει) προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, αντί αυτού προχωρά με μεθοδολογία που τουλάχιστον εξοργίζει, απολύει εργαζόμενους που θα μπορούσε να περάσει στις υπηρεσίες του Δήμου και τους ανταλλάσσει με προσλήψεις εργαζομένων μέσω των Μ.Κ.Ο. (θα μας απαντήσει κάποιος πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΚΕΑΝ;), προχωρά σε ίδρυση συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ποιος ξέρει τι άλλο θα σκεφθεί στο μέλλον.

Αλήθεια ως πότε θα επιτρέψουμε στη Διοίκηση του Δήμου να παίζει με τη αξιοπρέπεια των εργαζομένων; Ως πότε οι εργαζόμενοι - Δημότες θα πληρώνουν παροχές και υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν; Αυτή την ανάπτυξη θα φέρουν όλοι αυτοί που στηρίζουν τον ευρωπαϊκό μονόδρομο;

Απομονώνουμε όλες εκείνες τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται ότι με κοινωνικούς διαλόγους και συμμαχίες με τους Δημάρχους μπορούν να ανατραπούν οι συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, που συμφωνούν επί της ουσίας με τις αξιολογήσεις των υπαλλήλων και των δομών γνωρίζοντας ότι όλο αυτό το σκηνικό θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα που ακόμα και σήμερα τολμάνε να μιλάνε για ενότητα των εργαζομένων όταν έχουν αποκλείσει από τους εργαζόμενους του κλάδου με ελαστικές μορφές εργασία.

Συνάδελφοι –σσες.

Τούτο το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται δεν διορθώνεται όπως δηλώνουν οι διάφοροι «αριστεροί», μόνο ανατρέπεται με μαζικές διαδικασίες με οργάνωση στους χώρους δουλειάς , στις γειτονιές με τη κοινωνική συμμαχία, με τους γονείς , με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με τους αυτοαπασχολούμενους με όλους αυτούς που πλήττονται από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φορείς της πόλης να πάρουν θέση, να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου δωρεάν ασφαλή υπηρεσίες χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες άμεση κατάργηση των τροφείων, τη πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να παίζει με τη ψυχολογία των παιδιών μας μόνο και μόνο για να βάλουν από το παράθυρο επιχειρηματικούς ομίλους σε υπηρεσίες φιλέτα των Δήμων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.                      Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία                                                                                                                                             
   Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου