Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΔελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης για τις 13 απολύσεις
ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΠΡΙΛΗΣ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή του Μαρουσιού(ΝΔ) και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Πατούλη ,που σαν πιστός υπηρέτης της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το μακρύ χέρι της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην πόλη μας,προχώρησε την Παρασκευή 29 Μάρτη σε 13 ακόμα απολύσεις εργαζόμενων, αυτή τη φορά Αορίστου Χρόνου από τον οργανισμό εργασίας.
  Στη πράξη απέδειξε πόσο "φιλεύσπλαχνος" και "φιλάνθρωπος" μπορεί να γίνει,αφού δε δίστασε να πετάξει στο δρόμο ,2 μηνών έγκυο συναδέλφισσα και καρκινοπαθή συνάδελφο με 67% αναπηρία,
εργαζόμενες και εργαζόμενους που θέλανε 2 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη ,τους πετάει σαν  στημένες λεμονόκουπες αδιαφορώντας για αυτούς και τις οικογένειές τους. Αφού τόσα χρόνια τους κρατούσε "ομήρους" όπως και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές , έρχεται σήμερα όχι μόνο να τους απολύσει αλλά και να τους τρομοκρατήσει ,εκβιάζοντας να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα την απόλυση με αντάλλαγμα  πιθανή απασχόληση σε προγράμματα 2μηνα,είτε σε ΜΚΟ, μη διστάζοντας διοίκηση και παρατρεχάμενοι να απαιτήσουν αποδοχή των απολύσεων με αντάλλαγμα εθελοντική δουλεία για να μην "σκουριάζουν" και να μην μένουν μακριά από το αντικείμενο εργασίας τους!!

Στην αξιολόγηση από τον προϊστάμενό του- ομοϊδεάτη του υπουργό Μανιτάκη- και την τρόικα, η δημοτική αρχή στην πόλη μας θα πάρει άριστα,στον εξορθολογισμό,τη μείωση των "δαπανών" και σε όλους τους αντιλαϊκούς δείκτες , έχει ξεπεράσει όλους τους άλλους δήμους,είναι πρωτοπόρος ο κ. δήμαρχος, μέσα σε 3 χρόνια απέλυσε πάνω από 800 εργαζόμενους.Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί τον καλύτερο συνεργάτη της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς στο ξεχαβάρλωμα των εργασιακών σχέσεων, o Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοί του έχουν πάρει θέση, είναι κατά της ΣΤΑΘΕΡΗΣ και ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, είναι εχθροί των πάσης φύσεως δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση άμεσα προχώρησε σε ενημέρωση των εργαζόμενων και τους κάλεσε να αντισταθούν οργανωμένα στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης,Ε.Ε,τρόικας,δημοτικής αρχής και απαιτήσαμε την ανάκληση των απολύσεων. Παράλληλα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 2 Απρίλη απαιτήσαμε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης,στην ψηφοφορία που προκαλέσαμε ,όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνήθηκαν ακόμα και την συζήτηση!!
Αποκαλυπτική για ακόμη μια φορά η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης(ΠΑΣΟΚ) που ενώ είχε τη δυνατότητα δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη συμπαράστασης,ούτε για τα μάτια -και τα αυτιά- του κόσμου, αλλά και η στάση της πλειοψηφείας του ΔΣ του σωματείου,που αρκέστηκε σε μια παρέμβαση-περιγραφή των γεγονότων ,δίχως να απαιτήσει ,όπως θα έπρεπε ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων , την ανάκληση των απολύσεων.
Εργαζόμενοι-Εργαζόμενες στο Μαρούσι, άνεργε,γύρνα τους την πλάτη ,οργανώσου στο συνδικάτο,συσπειρώσου ,πάλεψε με την λαϊκή επιτροπή. Μην φοβηθείς δεν είναι ανίκητοι , μην "μασάς" ,μην περιμένεις τους σωτήρες,οι νέες αυτές απολύσεις είναι "προάγγελος" αυτού που μας ετοιμάζουν,κανείς δε πρόκειτε να σώσει το "τομάρι" του δείνοντας διαπιστευτήρια υπακοής και υποταγής,είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει από το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα ,που η ίδια η ζωή καθημερινά επιβεβαιώνει ότι δεν εξανθρωπίζεται και δεν διορθώνεται, όπως δηλώνουν πολλοί επίδοξοι  διαχειριστές. Είτε με μνημόνια είτε χωρίς μνημόνια ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει έχει πολλές μάχες,απαιτεί θυσίες αλλά και ξεκάθαρους στόχους ,χωρίς αυταπάτες και εξοραϊσμούς.   Έχουμε τη δύναμη να τους  επιβάλλουμε τη δικιά μας πολιτική που θα έχει ως επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.
  Δεν πρέπει να αφήσουμε ο ιδρώτας μας και οι κόποι μας να γίνονται καταθέσεις και πλούτος για λίγους. πάρε μέρος στην σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης,  την Δευτέρα 8 Απρίλη  στις 7 το απόγευμα στο στέκι εργατών Δ. Ράλλη 12, που εκ των πραγμάτων μετατρέπεται πλέον και σε συζήτηση για σχέδιο δράσης για την ανάκληση των απολύσεων, μεταφοράς όλων των εργαζόμενων-από της δημοτικές επιχειρήσεις,τις ΜΚΟ κ.λ.π- στον Δήμο,με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας  και για να εκφράσουμε στην πράξη και όχι  με  λόγια και ιλουστρασιόν χαρτιά , την ταξική αλληλεγγύη , να κάνουμε πράξη το "ένας για όλους και όλοι για έναν".