ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Οι εξελίξεις στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι είναι ραγδαίες. Αυτό διαφάνηκε και από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από ειδικούς συμβούλους του Υπουργείου Εργασίας σε εργαζομένους του προγράμματος. 

Οι προθέσεις της κυβέρνησης ήταν και είναι καθαρές για το που θέλουν να οδηγήσουν το πρόγραμμα. Στο όνομα του λεγόμενου εξορθολογισμού του προγράμματος και για το μέλλον του, παρουσίασαν στους εργαζομένους ως μονόδρομο την λύση των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Με μεγάλο θράσος μάλιστα είπαν ότι μόνο έτσι θα διασφαλιστεί η εργασία τους και από τα κέρδη των επιχειρήσεων θα εξασφαλιστεί ο μισθός τους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ έκανε παρέμβαση μαζί και με τους εργαζόμενους του προγράμματος και «χάλασαν» την παρουσίαση των κυβερνητικών εκπροσώπων. 

Αποκαλύφθηκε ο ρόλος τους και οι σκοποί τους. Ήρθαν σαν «σωτήρες» αυτοί που έχουν ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει στις κοινωνικές παροχές.

Έχουν τεράστιες ευθύνες για την διάλυση του προγράμματος και την ως τώρα λειτουργία του, έχοντας τους εργαζομένους πάνω από 7 μήνες απλήρωτους. Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην διάλυση του προγράμματος. 

Έχουν συμφωνήσει με την Ε.Ε από το 2010 να μπει τέλος στο πρόγραμμα.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους. Να ανοίξουν πλατιά το πρόβλημα στην γειτονιά, στις οργανώσεις των συνταξιούχων, στις συντονιστικές επιτροπές ατόμων με αναπηρία, να συντονιστούν με μαζικούς φορείς της περιοχής.

Ταυτόχρονα κάλεσε τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα να μην πέσουν στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση με τις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που θα έχουν ως σκοπό το κέρδος, φορτώνοντας με νέα οικονομικά βάρη τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους απόρους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Έγινε καθαρό από την παρέμβαση του Συνδικάτου των ΟΤΑ αλλά και από τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω:
  • Απαιτούμε να μην σταματήσει την λειτουργία του το» Βοήθεια στο Σπίτι».
  • Να ενταχθεί στο ενιαίο Εθνικό σύστημα υγείας.
  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων.
  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

H Διοίκηση του Συνδικάτου