ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Μ.Κ.Ο: Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία!


Όλοι οι εργαζόμενοι στις Μ.Κ.Ο παίρνουμε μαζικά μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Μ.Κ.Ο στην ΟΜΟΝΟΙΑ την Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 13:30. και πορεία στο Υπ. Εργασίας.

Συνάδελφοι,
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που δουλέψαμε στα 5μηνα προγράμματα μέσω των ΜΚΟ. Από την αρχή καταλάβαμε ότι πρόκειται για προγράμματα που όχι μόνο δεν λύνουν το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας που βιώνουμε καθημερινά αλλά το ανακυκλώνουν. Και μάλιστα με τους χειρότερους όρους. Δουλεύαμε χωρίς να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, χωρίς ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Και τώρα μας πετάνε στο δρόμο ρίχνοντας μας για τη συνέχεια τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης που ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας κ. Βρούτσης για να δουλέψουμε, αν πληρούμε τα κριτήρια, για 400 ευρώ και ασφάλιση μόνο για εργατικό ατύχημα.
Βγάλαμε πολύτιμα συμπεράσματα αυτούς τους 5 μήνες σκλαβοπάζαρου.
Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, είμαστε το νερό στις μυλόπετρες τους για να έρθει ανάπτυξη για τα κέρδη τους. Πώς αλλιώς να περιγράψουμε την χρηματοδότηση των ΜΚΟ με 36.093.750 ευρώ και τα ακόμη 600.000.000 ευρώ που θα δοθούν και σε ιδιώτες όταν το μερίδιο για τους εργαζόμενους είναι τα ψίχουλα των 625 και 400 ευρώ;
Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ήρθε να υλοποιηθεί κατά γράμμα από Δήμους και Περιφέρειες. Είναι απαράδεχτο δημοτικές αρχές να εκμεταλλεύονται τους άνεργους και να γεμίζουν τις τσέπες των ΜΚΟ, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους σε προσωπικό. Και αφού δεν έκαναν ούτε αυτό, τώρα μας ζητάν να δουλέψουμε εθελοντικά (!!!) γιατί οι δήμοι δεν έχουν λεφτά! Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να δουλεύουμε τσάμπα όταν είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε.
Οι περίπου 1.500.000 άνεργοι, και μαζί μ΄ αυτούς κι εμείς πλέον, δεν ζητάμε χάρη, ούτε ελεημοσύνες.
Διεκδικούμε :
  • καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα
  • να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων
  • να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία
Ο αγώνας συνεχίζεται όσο υπάρχουν ανάγκες!
Γι΄ αυτό απαιτείται η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέσα από την συντονιστική επιτροπή, η οργάνωση στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, που ήταν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή.
Συνάδελφοι,
Οι αγώνες μας είναι παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται. Μόνο με οργανωμένο αγώνα που να υπερασπίζεται τα δίκια των εργαζομένων δεν θα γίνουμε έρμαια των μέτρων που έρχονται, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι και θα πάμε σε αντεπίθεση!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΟΜΟΝΟΙΑ
την Τρίτη 5 Φλεβάρη στις 13:30.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μ.Κ.Ο