Για επικοινωνία και παρατηρήσεις στο e-mail: lsamarousiou@gmail.comΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ‏ Ο νόμος και η τάξη τους δεν επιτρέπουν να ακούς το παρακάτω τραγούδι στη Λαυρεωτική, ενοχλούνται οι ναζιστές φιλοκαπιταλιστές .

Ο νόμος και η τάξη στο Μαρούσι απαγορεύει στους πολίτες να διαμαρτύρονται για οτιδήποτε, εάν δεν πάρουν πρώτα την άδεια από δήμαρχο και εργολάβο, ενοχλούνται οι δημοκράτες φιλοκαπιταλιστές,διαφορετικά όσοι δεν συμμορφώνονται προς τας υπόδειξις , θα υποστούν τις κυρώσεις, σφαλιάρα από τα φουσκωτά φασιστοειδή της μαύρης αυγής ,δικαιοσύνη,σύλληψη και τα περαιτέρω, από τους δημοκράτες.
Καπιταλιστική βαρβαρότητα και κρατικός ή παρακρατικός τσαμπουκάς είναι νύχι κρέας, πάνε μαζί και όσο θα εντείνεται η αντεργατική επίθεση(μέχρι να βρουν το λάθος συντελεστή) θα εντείνεται ο αυταρχισμός και η καπιταλιστική καταστολή στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες,στους δρόμους. 

Μήπως είναι καιρός να γυρίσει ο ντουνιάς και να τους πάρει στο κατόπι και τους μεν και τους δε, με τις πικροδάφνες;
Γιατί αν είναι να πάμε ως τις εκλογές με μείζον ζήτημα στο Μαρούσι, πάρκινγκ στη πλΕυτέρπης ή στηΚασταλίας, πολιτικό δίλημμα μάρμαρα ή γρανίτη στη πλαγΛαύρας , κυρίαρχο θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, που θα πάει τις πικροδάφνες ο δήμαρχος; Τότε ο αποπροσανατολισμός θα οδηγήσει τον άνεργο στο Μαρούσι, να ασχολείται μόνο με το σοβαρό ζήτημα  της καταστροφής και του ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας, 
τον αυτοαπασχολούμενο μέλος του ΕΣΑΜ,( με τα γρήγορα αντανακλαστικά του γραφείου τύπου του!!),μόνο με το σοβαρό πρόβλημα που θα του δημιουργήσουν τα έργα της βιοκλιματικής ανάπλασης στο κέντρο,
τον απλήρωτο εργατοϋπάλληλο,, για το σοβαρό επιπλέον έξοδο , της αύξησης των δημοτικών φόρων,τελών,των παρκοπροστίμων από την ελεγχόμενη στάθμευση,των αυξημένων τροφείων στους δημοτικούς(όσο υπάρχουν ως τέτοιοι) παιδικούς σταθμούς ,
 τον νέο φοιτητή ,μαθητή,τη γυναίκα των λαϊκών οικογενειών, να ασχολείται μόνο με τον σοβαρό κίνδυνο μη καταντήσει το κέντρο στο Μαρούσι και οι πλατείες του ,μια απέραντη καφετέρια,μπάρ και φαγαδικο-ανάπτυξη. 
Και σε αυτό τον αποπροσανατολισμό βάζουν όλοι το χεράκι τους , είτε το θέλουν είτε όχι.
Το δικαίωμα να ζουν οι εργατοϋπάλληλοι σε γειτονιές και πόλης,σύγχρονες,όμορφες,λειτουργικές, δε θα μας το χαρίσει κανείς δήμαρχος ή εκκολαπτόμενος χαλίφης,την ποιότητα ζωής που μας αρμόζει δε θα μας την εκδικάσει κανένα αστικό δικαστήριο ή πολύ περισσότερο καμιά περιφέρεια,επίτροποι κλπ πολιτικοί υπηρέτες των ιδιωτών επενδυτών, όσες προσφυγές και αν κάνουμε ,που πρέπει να κάνουμε. 
Αυτό που χρειάζεται σήμερα, αυτό που είναι αναγκαίο να γίνει , είναι η οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την καπιταλιστική ανάπτυξη και στο Μαρούσι, με τη λαϊκή συμμαχία να βάλουμε εμπόδια , να αποτρέψουμε την παραπέρα εξαθλίωση,  την καταστροφή , οργανωμένα στα σωματεία , να αντισταθούμε ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΕΨΙΑ,"ΛΑΜΟΓΙΑ", ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. 
Μέσα από την Λαϊκή Επιτροπή να οργανώσουμε σχέδιο δράσης αλληλεγγύης,παρέμβασης,να βοηθήσουμε καθ' έναν που θέλει να σηκωθεί. 
Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει μία απόφαση πρέπει να πάρει. Να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα μπρος, προς τη ρήξη και την ανατροπή, ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, να κοιτάει τις γρανιτένιες  πλατείες , με τα ροζοπράσινα μεγάλα δέντρα, θα χαζεύει τις νέες αναπλάσεις στο Μαρούσι και θα συλλογίζεται απογοητευμένος και καθισμένος  στον καναπέ του σπιτιού του (εάν ακόμη έχει και καναπέ και σπίτι) τι έφταιξε και οι αντιμνημονιακοί αντιπρόσωποι που τους ανέθεσε την σωτηρία , πότε τον ξεγέλασαν , πριν ή μετά από τους Τζανίκο,Πατούλη, Μπρέγιαννη,Μαγιάκη κλπ.
Καμιά καθυστέρηση επίκαιρο όσο ποτέ, είναι  τη τύχη μας να πάρουμε στα χέρια μας .
«Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σχοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.
Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να είσαι ʽσυ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.
Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να ʽχω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό».

 Μαρούσι Φλεβάρης 2013
Οι Κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι
Μπουντούρογλου Ν.
Καρλατήρα Μ.
Φωτόπουλος Θ.