Οργάνωση απέναντι στην καταστολή


Στις 12 Φλεβάρη δικάζονται οι 35 συνδικαλιστές-συλληφθέντες στο υπουργείο Εργασίας, με την κατηγορία της «παράνομης παραμονής σε δημόσιο χώρο»!
Το δόγμα «νόμος και τάξη», όπως βγήκε από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να εφαρμόζεται στο πετσί των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται για το δίκιο τους.
Είδαμε τους εργαζόμενους-απεργούς του Μετρό να επιτάσσονται, τους απεργούς ναυτεργάτες να επιστρατεύονται και τους αγρότες που παλεύουν για το ψωμί των οικογενειών τους να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας.

Είδαμε 35 συνδικαλιστές, προέδρους και γραμματείς συνδικάτων και ομοσπονδιών, εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων από δεκάδες κλάδους να συλλαμβάνονται στο υπουργείο Εργασίας και να σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή «τόλμησαν» να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό κ. Βρούτση. Επειδή «τόλμησαν» να αντιδράσουν σε μια επαίσχυντη, προκλητική δήλωσή του, που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήριζε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που χρόνια μάτωναν και ματώνουν για την κατάκτηση που λέγεται «κοινωνική ασφάλιση», «πελάτες» υπουργών και βουλευτών.
Η καταστολή και η κρατική βία και τρομοκρατία σε όλο τους το μεγαλείο! Πάνε χέρι-χέρι με την εργοδοτική βία και τρομοκρατία που τσακίζει κόκαλα μέσα στα εργοστάσια, στις αποθήκες, στα μαγαζιά, στα καράβια, σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την πλουτοκρατία που υπηρετεί, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι σαφές: Υποταγή στην αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα, μοιρολατρική αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων που σφαγιάζουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Όποιος σηκώσει κεφάλι, όποιος «τολμήσει» να αμφισβητήσει και να αντιπαλέψει τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας και των πολιτικών υπηρετών της θα χτυπιέται, θα σέρνεται στα δικαστήρια, θα επιστρατεύεται. Οι βάρβαροι νόμοι που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη θα εφαρμοστούν με φωτιά και σίδερο!
Σε αυτές τις συνθήκες το «στοίχημα» που μπαίνει για το εργατικό και λαϊκό κίνημα είναι η οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσης απέναντι στην καταστολή και την εργοδοτική-κυβερνητική τρομοκρατία, απέναντι στη λογική του «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Χρειάζεται κίνημα ισχυρό, ανθεκτικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και του λαού, με μέτωπο απέναντι στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, της ΕΕ. Απαλλαγμένο από τα βαρίδια της διαχειριστικής λογικής, της συναίνεσης, του «μικρότερου κακού». 
Το ταξικό κίνημα έχει απαντήσει ήδη στο «νόμος και τάξη» με τις κινητοποιήσεις του. Το ίδιο θα κάνει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό με τη μαζική συμμετοχή στην παναττική στάση εργασίας την Τρίτη 12 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 8.30 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως. 

Της Γιώτας Ταβουλάρη
Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα Ελλάδας