Στη Λέσβο
Συγκέντρωση-πικετοφορία διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντροσήμερα στις 6 το απόγευμα στο Εμπορικό Λιμάνι στο πάρκινγκ, για να στηρίξει και να περιφρουρήσει τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, με σύνθημα  «ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους καταπέλτες»
, τονίζοντας ότι ο αγώνας αυτός είναι υπόθεση όλων και ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι υπόθεση όλων των νησιωτών.
Σε ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου, που υπογράφουν, επίσης, οι Διοικήσεις των Σωματείων Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φορτοεκφορτωτών Λιμένος, Υπαλλήλων Οδηγών και Εισπρακτόρων, Εργαζομένων Επισιτιστικών Τουριστικών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων ΔΕΥΑ Λέσβου, Φορτοεκφορτωτών υπάλληλων οδηγών μεταφορικών εταιρειών, τονίζεται:
«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, που αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη ενάντια στο σχέδιο νόμου, που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τους εφοπλιστές, και διεκδικούν τα αυτονόητα, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάνε, να μην καταργηθούν οι συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μην γίνουν εργάτες χωρίς δικαιώματα.
Ο αγώνας τους είναι υπόθεση όλων μας. Τα αιτήματά τους είναι υπόθεση όλων των νησιωτών, αφού η πολιτική που υπηρετεί τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου εγκαταλείπει την ακτοπλοΐα στον έλεγχο των εφοπλιστών, προκαλώντας προβλήματα και στους νησιώτες και σε όλο το λαό, που χρειάζεται ασφαλείς, σύγχρονες και φτηνές θαλάσσιες μεταφορές.
Ο αγώνας αυτός απαιτεί καλή οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων σε συντονισμό με τη φτωχή αγροτιά, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, τη νεολαία, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στους εκπροσώπους του κεφαλαίου και των σχεδίων τους, ενάντια σε αυτή την πολιτική»

Στη Χίο
Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής». Όπως τονίζει: «Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, γιατί παλεύουμε από την ίδια πλευρά για να μην περάσουν οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι που χτυπούν τα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματά μας και που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και πλοία σύγχρονα - ασφαλή, που απρόσκοπτα και με επάρκεια θα συνδέουν τα νησιά μας με την ηπειρωτική χώρα και που θα εξυπηρετούν με φθηνά εισιτήρια τις κοινωνικές ανάγκες μας».
Επίσης, ο Σύλλογος καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια καταστολή, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς μελών σωματείων και ομοσπονδιών, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
«Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στην κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής, προκειμένου να προασπίσουν τα αναφαίρετα κοινωνικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά δικαιώματά τους. Φραγμό στην πολιτική αυτή μπορεί να βάλει μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση».